Ülésezett a Beregszászi Városi Tanács

Megtartotta idei első plenáris ülését a Beregszászi Városi Tanács. Ennek során a képviselők felhívással fordultak Olekszij Honcsarukhoz, Ukrajna kormányfőjéhez ama törvény kapcsán, amely kötelezően előírja, hogy vízórákat kell felszerelni a város minden társasházában.

Ahhoz viszont, hogy eleget tegyenek a régiófejlesztési tárca rendelkezésének, kétmillió hrivnyát kell előirányozni a város költségvetésében, mivel sem a Kárpátvíz Kft., sem a lakók nem tudnak pénzügyileg eleget tenni az előírásnak.

A városban emellett számos olyan probléma van, amelyek megoldása sokmilliós forrásokat követel. Ezek közé tartozik például a Vérke városi szakaszának rekonstrukciója (21,802 millió hrivnya), valamint a csatornahálózat kiépítése a Geológus sugárúton (4,688 millió hrivnya). A képviselők ennek figyelembevételével azt kérik, hogy tanúsítsanak nagyobb megértést a város problémái iránt, s vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy az állami büdzséből finanszírozzanak legalább egyet a projektek közül. Akkor a város kész lesz arra, hogy eleget tegyen a vízórák társasházakban való felszereléséről szóló rendelkezésnek.

A napirenden szereplő többi határozati javaslat között a képviselők támogatták a város szociális és gazdasági fejlesztésének a 2020-as évre szóló programját.

A képviselők emellett földkérdéseket, valamint a Beregszász kommunális gazdaságát és a város rendezését érintő kérdéseket vitattak meg.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó/Fotó: Facebook

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó