Jótékonysági görög katolikus bál – nyolcadszor

A Görög Katolikus Ifjúsági Szervezet immár nyolcadik alkalommal tartotta meg jótékonysági bálját Beregszászban, az Arany Páva étteremben. A rendezvény bevételével a Szent Margit Programot kívánják támogatni. A közösség testvéri segítőkészségből idén is példát mutatott: azért szervezett bált, hogy segíthessenek másokon, s közben a résztvevők is jól szórakozzanak.

A patinás étteremben a Beregszászi Dixieland Band zenéjére gyülekeztek a résztvevők, akiket elsőként Loscsák Nílus segédpüspök köszöntött. Nagyra értékelte a görög katolikusok példamutató segítőkészségét, a mindenkor jótékonysági céllal szervezett bált. Szilágyi Mátyás, a beregszászi külképviselet főkonzulja a keresztény Európa megtartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

– A kereszténység az az alap, amire lehet építeni – hangsúlyozta Lődár Jenő atya,

a bál főszervezője, a Görög Katolikus Ifjúsági Szervezet elnöke, majd ismertette az idei kedvezményezett Szent Margit programot. Mint mondta, ennek célja tehetséges, nehezebb sorban élő kárpátaljai gyermekek tanulmányainak támogatása. A bál bevételével is ezt szándékoztak segíteni.

A résztvevők ehhez járultak hozzá, amikor egyre nagyobb összegekkel licitáltak felajánlott festményekre, művészi alkotásokra, ajándékkosarakra stb. Illetve a tombola is ezt a célt szolgálta.

A bált a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum végzős diákjainak báli keringője nyitotta meg. Ezt követően a vendégek is a parkettre léptek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó