A Princess hozta meg a sikert

Januárban lett négyéves a Herczeg Diána által megálmodott Princess logó, amely az általa készített kézműves ékszerekre, kiegészítőkre, ajándéktárgyakra utal. Érdekesség a dologban, hogy a logóval ellátott oldalát saját születésnapján hozta létre. A nagydobronyi fiatal felfedezte a kézművességben rejlő lehetőséget, ajándékboltot nyitott.

– Hogyan született a Princess?

– Először saját tervezésűt névjegyet szerettem volna. Aztán beláttam, az is fontos volt, a logóm komolyságot és nőiességet sugározzon. Balog István logókészítőtől kértem segítséget. Így született meg a végleges változat.

– Mi változott azóta?

– Sok minden. Mivel nagy volt az érdeklődés a termékek iránt, adta magát, hogy nyissak üzletet. Körülbelül hét éve foglalkozom már e tevékenységgel, ám a bolt csak azután nyílt meg, miután elkészült a logó, és az interneten egyre több rendelést kaptam. Sokan nem hittek benne, hogy sikerülni fog. Istentől hatalmas biztatást kaptam, hogy megvalósítsam az álmomat. A férjem mindenben mellettem állt.

– A kézművesség terén is van megújulás?

– Az egész a bögrékkel és a kisebb ékszerekkel indult. Sok mindent csak rendelésre készítettem. Örültem, hogy vannak olyanok, akiket érdekel, amit csinálok. Aztán megváltozott a gondolkodásom, elkezdtem nyitni más dolgok felé. Ahogy jártam a hobbiboltokat, mindig valami új jutott eszembe. Most elértem arra a pontra, hogy szeretném leszűkíteni a kört. Vannak ajtódíszek, asztaldíszek, ékszerek, esküvői dekorációk stb., viszont így egy embernek sok, ezért fel kell állítani egy fontossági sorrendet.

– A bolt mellett kisebb falusi rendezvényektől kezdve nagyobb fesztiválokon át szinte egész Kárpátalján megfordulsz…

– Évek óta járunk rendezvényekre, de az igények változnak, így előre nem tudom, mi lesz a legkelendőbb. Idén a levendulapárnák és a levendulacsokrok voltak a favoritok. De a dekorált pálinkásüvegek is nagyon kelendők. Jól meg kell gondolnom, mit viszek, hogy a stand könnyen átlátható legyen. Vannak olyan helyszínek, ahová visszajárunk. Szeretem a kisebb falunapokat és az olyan helyeket, ahol barátilag fogadnak minket. Kisgejőcön, Szalókán, a Hungary Festen és a Royal Kupán különösen jól éreztük magunkat. Ezekre az eseményekre a férjem is elkísér, és sokszor a kisfiunkat is visszük magunkkal.

– Más téren is változtak az igények?

– Ami az ajándéktárgyakat illeti, nagy a konkurencia. A kézműves részleg olyan plusz számomra, amivel valami egyedit tudok mutatni. Próbálkoztak már azzal, hogy lemásolják a munkáimat.

– Melyek a legzsúfoltabb időszakok?

– A nyár – az esküvői szezon, a fesztiválok ideje. Tavaly és tavalyelőtt is augusztusban volt a legtöbb munkám.

– Mit szeretsz leginkább?

– Ez a hangulatomtól, a lelkiállapotomtól is függ. Szeretek természetes alapanyagokkal dolgozni, mint például az ásványok vagy a kagylógyöngy.

– Nehéz beszerezni a természetes és különleges alapanyagokat?

– Nem annyira, mivel már Ukrajnában is kaphatók. Az ásványokon, kagylógyöngyön kívül a hőgyurma beszerzése az, ami kicsit nehézkes. Azt is megvehetem itt, de a minősége különbözik a magyarországitól.

– Hogyan tudod összehangolni a háziasszony, az anya és a kézműves szerepét?

– Néha nehéz. A férjem viszont sokat segít, és az anyósomékra is számíthatok. Márk egyébként nagyon anyás, szeret velem lenni, így ha alkotok, többször leültetem magam mellé gyurmázni és jól elvan. Aki anya és közben dolgozik is, tudja, miről beszélek.

– Ki inspirál?

– Elsősorban a kisfiam. Ez talán anyai ösztön, mivel azt érzem, hogy már nemcsak magamért hajtok, hanem érte is. Szeretek zenét hallgatni alkotás közben, hisz a jó zene is megihlet. Ritkán jön össze, de az utazás is megmozgatja a fantáziámat. És a természetből is szeretek ötletet meríteni, divatmagazinokat lapozgatok, figyelem a trendeket. Most nagyon bejön a tollas stílus, amire falun nem nagy igény van, de a városiak körében kelendő.

– Van állandó megrendelő, visszatérő vásárló?

– Egyedi megrendelések, különleges igények mindig voltak és vannak is. Sokszor keresnek meg Facebookon, de különleges kérésekről csak személyesen vagy telefonon egyeztetek, mert adódott már egy-két félreértés. Az esküvői kiegészítőkből saját kollekcióm van, és szeretném, ha ebből választanának. Itt is az a baj, hogy a menyasszonynak van bizonyos elképzelése, amit a legjobb tudásom szerint valósítok meg, de mire elkészül, akkorra kiderül, hogy az ara nem úgy gondolta az egészet.

– Az esküvői kiegészítők közül a hajdíszek is sikert arattak…

– Igen. Az elsőt megrendelésre készítettem néhány éve. A menyasszony jobban bízott a tudásomban, mint én magam. Körülbelül két hét alatt készült el, de az eredmény csodálatos lett. Két éve keresett meg Horváth Evelin fodrász, hogy szeretne vásárolni ilyen hajdíszeket, mivel Beregszászban nem talált hasonlókat. A Royal Kupa hatására pedig vannak magyarországi rendeléseim is.

– Milyenek a visszajelzések?

– Általában pozitívak. Sokan lepnek meg sütivel, pezsgővel. A jó vélemények építőleg hatnak, lelkesítenek. Ezt csak szívvel lehet csinálni és nem csak munkaként tekinteni rá. Ami a negatív kritikát illeti, azt megszoktam beszélni azzal a személlyel, akitől az ered.

– További terveid?

– Nem nagyon szeretek beszélni a terveimről, de most kivételt teszek. Ha sikerül, a jövőben tovább bővíteném az üzletet, esetleg városban is nyitnék boltot. Hiszek abban, hogy amit elértem eddig, azt az Úrnak köszönhetem.

Bara Tünde

 

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó