Diplomata cigarettacsempészt kapcsoltak le Csapnál

Jurij Ihnatko Lettország ungvári tiszteletbeli konzulja négy bőröndnyi cigarettát próbált Magyarország területére csempészni szerda este, de a csapi közúti határátkelőhelyen lebukott.

 

A Csapi Határőr-parancsnokság sajtószolgálatának közleménye szerint a férfi a diplomaták-számára fenntartott sávban akart átkelni a határon. A diplomata rendszámú autó 29 éves vezetője az útlevele mellett egy igazolványt nyújtott át a határőrnek, amely arról tanúskodott, hogy egy külföldi állam ukrajnai tiszteletbeli konzulátusának a munkatársa. Mivel ez a kategória diplomáciai kiváltsággal és mentességgel nem jár, ezért a határőrök át akarták kutatni a járművét. A diplomata erre – egyes beszámolók szerint órákra – bezárta magát az autóba és nem volt hajlandó az együttműködésre. Időközben kiderült, hogy a férfi által felmutatott diplomataokmányok hamisak.

A férfi többszöri felszólításra sem tett eleget a felszólításnak, ezért a határőrök vele szemben kényszerintézkedést alkalmaztak, kirángatták az autóból és megbilincselték. A gépkocsi átvizsgálása során a csomagtartóban négy bőröndöt találtak, amelyek cigarettával voltak megpakolva. A férfival együtt utazott a felesége és az anyósa.

A sofőr ellen feljelentést tettek és eljárást indítottak, a füstölnivalót és a járművet lefoglalták.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó