Landolt az ukránokat Vuhanból evakuált gép

A Poltava megyei Novi Szanzsariban, a Nemzeti Gárda  egészségügyi központjában helyezik karanténba a Kínai Vuhanból hazaszállított ukrán és külföldi állampolgárokat.

Csütörtökön a délelőtti órákban 72 emberrel – ebből 19 a legénység tagja – a fedélzetén először Boriszpolban szállt le a koronavírus fészkéből érkezett gép, hogy üzemanyagot tankoljon. Ezután ismét felszállt és Harkivban ért földet. A fedélzeten tartózkodó 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt miután még egyszer felmérik egészségügyi állapotukat, 5 busz szállítja rendőrségi kíséret, szigorú biztonsági intézkedések mellett a Novi Szanzsari szanatóriumba, ahol az előírásnak megfelelően 14 napos szigorú karanténban tartják majd őket.

Közben, miután kiderült, hol helyezik el a hazaérkező embereket, a Novi Szanzsari és Leljuhivi lakosok az evakuáltak elhelyezése ellen tiltakozva lezárták a településre vezető főutat. A helyszínre érkező rendőrség munkatársai összecsaptak a tüntetőkkel, a legagresszívebb tíz embert előállítottak.

Mint arról már hírt adtunk, korábban Lemberg és Ternopil megyében is voltak tiltakozó akciók. Ukrajna elnöke elítélte a lakosság honfitáraihoz való ilyen hozzáállását, s kifejtette, a tüntetések mögött egyes politikus állnak.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó