Ukrán orgazdákat fogtak Nyíregyházán

A Nyíregyházi Járásbíróság jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte négy ukrán állampolgárságú gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi a záhonyi határátkelőhelyen személygépkocsival érkezett Magyarországra, majd továbbutaztak Ausztriába.

Egy Bécs melletti településen a gyanúsítottak magukhoz vettek egy korábban ellopott, több mint 10 millió forint értékű Mercedes típusú gépkocsit, és azzal visszaindultak Nyíregyházára úgy, hogy két férfi a lopott gépjárműben utazott, másik két társuk pedig felvezető autóban mutatta az utat.

Nyíregyházára érve a gyanúsítottak a lopott gépkocsit leparkolták egy panzió udvarán, majd autójukkal egy benzinkútra hajtottak, ahol a rendőrség igazoltatta őket. Három gyanúsítottat a helyszínen őrizetbe vettek, negyedik társuk elmenekült, őt a záhonyi határátkelőhelyen fogták el.

A bíróság megállapította, hogy a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak külföldi állampolgárok, Magyarországon állandó lakhellyel, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

Mindezekre tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének vagy elrejtőznének a hatóság elől, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyeket megfélemlítenék vagy elrejtenék a tárgyi bizonyítási eszközöket.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó