A kis muzsikus tanár szeretne lenni

A barkaszói Sütő Bernadett jelenleg a Nagydobronyi Református Líceum tanulója. A mosolygós kislány szeret tanulni és muzsikálni.

A hatodikos kislány mivel szinte megoldhatatlan a minddennapi utazás, így korán belekóstolt a kolis életbe. Szeptembertől van itt, korábban saját falujában járt iskolába. Mindennapjai főként tanulással telnek, délutáni kikapcsolódásként pedig szívesen hallgat zenét. Szünetekben az osztálytásaival játszanak. Elmondása szerint hamar beilleszkedett, és sok barátnője van.

–Mi a kedvenc tantárgyad?

– Több is van: a történelem, a biológia, a matematika, a földrajz. Egyébként is jó jegyeim vannak, magas a tanulmányi átlagom. Ha felnövök, szeretnék történelem és földrajz szakos tanár lenni.

– Mivel foglalkozol szabadidődben?

– Hat éve kezdtem el zongorázni, a Bátyúi Művészeti Iskolában. Szeptembertől újabb hangszereken fuvolán és dombrán kezdtem tanulni. Ezenkívül nyáron biciklizek, kirándulok a családommal, esténként pedig apával szoktunk sakkozni és dámajátékozni.

Bernadettnek két idősebb testvére van, akikkel jól kijönnek. Mivel a hét nagyobbik részét kollégiumban tölti, így ilyenkor csak telefonon kommunikálnak.

A 12 éves nebuló tantárgyi vetélkedőkön is részt vesz, most is öt versenyre készül. Bevallása szerint ez nem jelent számára nagy terhet. Bár kicsit izgulós típus, ám ha belekezd a feladatok megoldásába, a stressz átmegy rajta és a lényegre tud koncentrálni.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó