KISZó-kérdés: Önt az ukrán vagy a magyar belpolitika foglalkoztatja jobban?

Az emberek jelentős részét sokkal inkább a magyar belpolitika érdekli, csak keveseket izgatnak a kijevi történések – ez derült ki a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán készített nem reprezentatív felmérésből.

Önt az ukrán vagy a magyar belpolitika foglalkoztatja jobban? – kérdeztük az elmúlt héten a KISZó közösségi oldalán az egy héten keresztül futó szavazáson. Ez alkalommal több mint 200-an mondtak véleményt, ami azt jelzi, hogy az emberek többsége érdeklődik a politika iránt. A felmérésből az derült ki, hogy többen vannak (69 százalék) olyanok, akiket inkább a magyar belpolitika foglalkoztatja. Jóval kevesebben (31 százalék) vannak azok, akik az ukrajnai események iránt érdeklődnek.

Igen aktívak voltak a kommentelők, valaki szerint mindkettő ugyan annyira fontos, mivel 50-50 százalékban függünk tőle – írta, és nem volt ezzel egyedül, mások is ennek a véleménynek adtak hangot. Erre az okfejtésre reagálva valaki azt válaszolta: „Magyarországon majdnem minden rendben van, Ukrajnában pedig sok a tennivaló. És mivel itt élünk, így az ukrán a fontosabb. Nehogy valaki félreértse ezt, csak gondolkodjunk reálisan.”

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó