Luxusautókkal üzérkedhetett az ungvári képviselő és az alkotmánybíróság elnökének fia

Egyre nagyobb hullámokat vet az a rendőrségi akció, ami nyomán elrendelték az előzetes letartóztatását az egyik ungvári városi képviselőnek és az alkotmánybíróság kárpátaljai származású egykori elnökének a fiáét.

Mint arról a KISZó Online írt, Ungváron házkutatást tartottak Mihajlo Csurilo városi képviselőnél és Andrij Sztrizsaknál, akinek az apja évekig az alkotmánybíróság elnöke volt.

A hatósági tájékoztatás alapján egy nemzetközi bűnszervezetet építettek ki. Külföldön méregdrága autókat lízingeltek, amiket később okmányok meghamisításával Ukrajnába hoztak és itt helyezték forgalomba már ukrán papírokkal. Az ily módon törvénytelenül behozott luxusautókat aztán jó pénzért eladták, hatalmas haszonra téve szert. Több tucatnyi autónál játszották el ezt a törvénytelen sémát, legalábbis a gyanúsítás szerint.

Ügyüket az egyik fővárosi bíróság tárgyalta és elrendelte előzetes letartóztatásukat. Sztrizsak 18 millió hrivnya óvadék fejében kerülhet szabadlábra, míg Csurilo – aki nemrég tele ragasztotta saját politikai hirdetéseivel az ungvári reklámtáblákat – 3,8 millióért védekezhet szabadlábon, írta Telegram-bejegyzésében Vitalij Glagola, az általában jól értesült ungvári újságíró.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó