Nyelvtanfolyamok – több mint 4000 jelentkező

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központja által szervezett magyar és ukrán nyelvtanfolyamok nyitóünnepségére a hétvégén került sor a főiskola átriumában.

Dr. Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ vezetője köszöntőjében elmondta, Kárpátalja-szerte 54 településen kezdődtek meg a foglalkozások 4024 fő számára, 107 tanár bevonásával. A legifjabb tanuló öt, míg a legidősebb 78 éves. Vannak gyermek- és felnőttcsoportok, illetve olyan helyszínek, ahol nyugdíjasoknak tartanak tanfolyamot külön csoportokban.

– Nagy feladatok állnak előttünk, önök előtt, nem lesz egyszerű, mert egy nyelvet megtanulni sosem könnyű. De ha minden nap csupán néhány szót megtanulnak, akkor egy év alatt az A1-es, A2-es szintet el lehet érni, ami ahhoz már bőven elég, hogy megértsük egymást – magyarázta a központ vezetője. Hozzátette, bár közhely az a mondás, hogy ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz, ám ez most mind gazdasági, mind kulturális szempontból jobban érvényesül. Ugyanis a munkaerőpiacon való boldogulás, a karrier, a tanulás, az utazás szinte lehetetlen idegen nyelv tudása nélkül. Végül megköszönte a „diákoknak”, hogy a főiskolát választották, a nyelvtanároknak pedig a sok-sok munkát és kitartást.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó