Koronavírus – Bereg-vidék: Ne essenek pánikba!

A Beregszászi járásban szinte ugyanaz a helyzet, mint a városban. A technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság soron kívüli ülésén döntés született arról, hogy a COVID-19 koronavírusos megbetegedés terjedésének megelőzését célozva március 17-től április 3-ig ideiglenesen ugyanazok az objektumok (éttermek, piacok, bárok, klubok, könyvtárak, közművelődési intézmények stb.) szünetelnek, mint Beregszászban.

Petruska István, a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal elnöke számos, megszívlelendő dologra hívta fel a bereg-vidékiek figyelmét. Kiemelte, mivel a járás határmenti járás, még néhány nappal ezelőtt intenzív forgalom zajlott, ám a határátkelőket ideiglenesen lezárták, ugyanis nem tudják figyelmen kívül hagyni a koronavírus által kialakult helyzetet, amely most Nyugat-Európában terjed.

– Azokban az országokban, ahol a koronavírus már visszaszorulóban van (elsősorban Kína és Dél-Korea), a helyzet azt mutatja, hogy a hatékony megelőző óvintézkedések következtében tízszeresen csökken a fertőzött emberek száma. Nekünk együttesen kell kihasználnunk ezt a tapasztalatot. A Beregszászi Járási Állami Közigazgatás felhívja a lakosok figyelmét, hogy tartsanak be néhány fontos egyszerű szabályt (ajánlást). Mindenekelőtt ne essenek pánikba.

Nem érdemes felvásárolni tartalékba a cukrot, a grecskát vagy más élelmiszert, ugyanis nincs semmi előrejelzés azt illetően, hogy áruhiány lesz.

A koronavírussal kapcsoltban csak a hivatalos tájékoztatást vegyék figyelembe, ne hallgassanak a pletykákra és az interneten olvasható összes hírre, melyeket hamis emberek terjesztenek. Érthető, hogy az óvintézkedések némi kellemetlenséget okoznak, de kérem, hogy találják meg a pozitívumot a kialakult helyzetben. A karantén jó alkalom arra, hogy több figyelmet

szenteljünk szüleinknek és idősebb rokonainknak (főleg azoknak, akik a veszélyeztetett területen élnek, ahol terjed a koronavírus)!

Elmehetünk helyettük bevásárolni, vagy a patikába gyógyszerért. A karantén jó alkalom arra, hogy többet legyünk otthon szeretteinkkel: megnézzünk egy filmet, elvégezzünk valamilyen online-tanfolyamot, vagy csak elolvassunk egy könyvet. És azután, hogy elmúlt a járványveszély, együtt méltatjuk a járvány leküzdését a friss tavaszi levegőn – hangsúlyozta Petruska István.

Forrás:
KISZó/Fotó: Zunko Barnabás

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó