Szépségplasztika – minden, amit tudni kell róla!

Meddig tart az ajakfeltöltés hatása, veszélyes-e a botoxkezelés, mit mond a szakember a mellplasztikáról? Dr. Ráti Róbert elismert szív- és érsebész volt a legutóbbi KISZó-podcast vendége, aki több éve végez sikeres plasztikai műtéteket is.

Az interjú hanganyagát az alábbi linkkel tudják meghallgatni a YouTube-on. Az interjúból kimaradt részeket írásban közöljük.

Dr. Ráti Róbertet túlnyomó többségben ajakfeltöltés és botoxkezelés kapcsán keresik, bár egyre többen kérnek állkorrekciót is. A mellplasztika is elterjedt, csupán arról kevesebben beszélnek. A szakember abban az esetben támogatja a plasztikai beavatkozásokat, ha trauma vagy valós lelki, pszichikai sérülés miatti kezelésre irányulnak. Minden esetben ésszerű határokon belül marad és a vendégeit is erre inti. A deformitás miatti önbizalomhiányon segíthet a korrekció, amellyel jelentős életminőség-javulást érhetünk el, mondja az esztétikai sebész.

Ha valaki azonban csak azért akarja átszabatni a külsejét, mert úgy akar kinézni, mint egy sztár, gondolja meg: mindannyian egyéniségek vagyunk, nem jó, ha másokra akarunk hasonlítani, vagy mások véleménye alapján akarunk magunkon változtatni.

A podcastból kiderült, hogy a mellimplantátum az anyatejes táplálást csupán annyiban befolyásolja, hogy az édesanya valószínűleg néhány hónappal rövidebb ideig tud majd szoptatni, viszont a babára semmilyen negatív hatással nincs, az anyatejbe nem kerül be idegen anyag. Az orvos leszögezte: a mellimplantátum és az onkológiai megbetegedések között nincs összefüggés.

– Milyen intézkedéseket érdemes betartani a beavatkozások után?

– Ajakfeltöltés, botoxkezelés után az első két hétben ne hevítsük a szervezetünket, különben hamarabb lebontja ezt a bizonyos mérget, és a hatás csökkenni fog. Ilyenkor nem ajánlott a napozás, a szolárium, a szauna vagy a csán igénybe vétele. Ehelyett fogyasszunk minél több folyadékot. Az orr, az áll és a járomcsont korrigálásánál is ajánlott az odafigyelés a kezelést követő első pár hétben, bár ott sűrűbb anyagot használunk, annak tartóssága akár két év is lehet.

– Mire kell odafigyelni mellműtét után?

– Három és fél hónapig nem javasolt a fizikai megterhelés.

A konditerem kizárt. Ilyenkor az úgynevezett EMS-t – elektromos izomstimulációedzést javasoljuk, amikor egy speciális mellényt vesz fel a vendég, és elektromos impulzusok hatására húzódnak össze az izmai. Ergo – minimális megterheléssel hatásosan edzi magát. Ezt a gépet akár gerinc- vagy ízületi problémákkal küszködő betegeknél is használják rehabilitáció során. Ilyen mozgásformára már Ungváron is van lehetőség a feleségem által működtetett ЯR Speed Shape Studióban.

– Mi a teendő, ha kiszakad az implantátum?

– Elvétve előfordulhat ilyesmi. A minőség is számít, viszont inkább baleseteknél, például karamboloknál történhet meg. A mai implantátumok azonban már olyan géllel vannak töltve, amely nem folyik ki, még akkor sem, ha esetleg megsérül a kapszula, ami körbeveszi ezt a bizonyos implantátumot. Bármilyen baleset, deformitás után viszont fontos ultrahangos vizsgálatot készíteni, és ha megsérült a kapszula, akkor egyszerűen kicseréljük az implantátumot.

A vendég egészsége nem károsul, a gél nem kerül be a véráramba, és nem is toxikus.

A korábbi implantátumokkal volt ilyen probléma, a gyártócégek mára azonban már teljesen kiküszöbölték ezt.

– Mennyibe kerül a mellplasztika?

– Ha csak beültetés, akkor nagyjából egymillió forint. Ha felvarrásra is szükség van, mivel már megereszkedett a mell, akkor 150-200 ezer forinttal többe kerül a beavatkozás. Ez a műtét durván négy órát vesz igénybe, míg egy egyszerű mellplasztika, felvarrás nélkül, úgy 45 perc alatt kész van. Ezek az implantátumok már életük végéig kiszolgálják a vendéget, nem szükséges cserélni őket. Csak akkor, ha a korábban említett baleset történik, vagy a hölgy már túlságosan hozzászokott és még nagyobbat szeretne.

– Egy orrműtétnél már nincs lehetőség a korrigálásra, mint például az ajakfeltöltésnél. Hogyan kerülhetjük el a kellemetlenségeket?

– Jó szakembert kell választani. Akit javasolnak, akinek látta a munkáját, és akiben megbízik a páciens. Nincs olyan plasztikai sebész, aki mindenhez ért. A mellplasztika, hasplasztika nekem kézenfekvő, hiszen napi szinten ezzel foglalkozom a szívsebészet révén. Nem vállalok orrplasztikát, mivel vannak olyan specialisták, akik nap mint nap ezt csinálják és jobban értenek hozzá. A szívműtéteknél végzett mellkasfeltárásnál a belső szépséget „korrigálom”, az esztétikai beavatkozásoknál a külsőt.

Utóbbit inkább művészetnek tartom, amely motiváló kihívásként hat rám.

Nagyon szeretek olyan ajkakat vállalni, amelyeket más már nem merne, mert túl vékony vagy túl aszimmetrikus, és félnek tőle, hogy elrontják. Egy húszperces ajakfeltöltéshez ugyanolyan koncentráltan és profin állok hozzá, mint egy többórás szívműtéthez, a kettő között nem teszek különbséget. A minőség a legjobb referencia, ezért soha nem veszem félvállról a munkámat.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó