Técsői helyzetkép: a boltok bezártak, pánik még nincs

Técső Kárpátalja

Técsőn is elnéptelenedtek az utcák, bár a személyautók még mindig jelentős számban vannak jelen az utakon, mivel a város hivatalnokainak nagy része a környező településekről jár be dolgozni.

Március 19-től az autóbusz-állomás is bezárt, miután szünetel a járás települései közötti személyszállítás.
A Técsői Városi Tanács rendkívüli ülésén határozatot fogadtak el, amelyben a COVID-19 koronavírus fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a városban zárva tartanak az éttermek, kávézók, üzletek, az élelmiszert és a személyes higiéniai termékeket árusító boltokat kivéve. Nyitva tartanak a gyógyszertárak is.

A Técsői Járási Állami Közigazgatás határozata szerint a „Zakarpatgaz” és a kerületi vízellátási és csatornázási vállalat késedelmes fizetés esetén sem korlátozhatja, vagy szüntetheti meg a szolgáltatásaikat a karantén végéig.

A városházán, egyelőre a karantén feltételezett végéig, április 3-ig szünetel a félfogadás, ehelyett 098-745-2527-es telefonszámon fogadják a lakosság minden bejelentését és igyekeznek a lehető leghamarabb megoldani a felmerülő problémákat.

A helyi operatív törzs minden nap ülésezik, és egyre szigorúbb intézkedéseket hoz. Csütörtökön fertőtlenítették a város forgalmasabb tereit, közigazgatási épületeit. Némelyik bank épületébe be sem engednek egészségügyi maszk nélkül, azok viszont a gyógyszertárakban nem kaphatók.

Péntektől a piacon csak gyárilag csomagolt élelmiszert árusíthatnak. Az üzletekben az elárusítók egészségügyi maszkban és gumikesztyűben dolgoznak, egyes áruházakban a vásárlók részére kézfertőtlenítő szer van a bejárathoz kikészítve. A polcok fel vannak töltve, leginkább a liszt és a száraztészták fogynak.

Az emberek nem háborognak, igyekeznek betartani az előírt távolságot, pánik nincs, félelem viszont tapasztalható, nem igazán bíznak az egészségügyben, sokan féltik idős hozzátartozóikat.

Forrás:
KISZó/Bökényi Magdolna

Post Author: KISZó