Gyűjtést szervez a KMKSZ

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közérdekű felhívásban indított gyűjtést az elengedhetetlenül fontos orvosi eszközök, védőfelszerelések megvásárlására. A pénzügyi felajánlásokat a szervezet jótékonysági alapítványának számlaszámára várják.

A KMKSZ hivatalos oldalán található felhívás így fogalmaz:
“Országunk egészségügyi viszonyai mellett a koronavírus-fertőzés elterjedése közösségünkre nézve nagyon nagy veszélyt jelent!
Megdöbbentő felvételeket láthattunk már arról, hogy a nálunk jóval fejlettebb országokban is milyen állapotok uralkodnak a kórházakban. Haldoklók tömege, apokaliptikus képek.
Tudjuk, hogy jelenleg az alapvető egészségügyi feltételek sem biztosítottak: nincs felszerelés, nincs gyógyszer, nincs maszk, s nincs elegendő lélegeztetőgép sem.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ezért úgy döntött, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy elősegítse a szükséges orvosi felszerelések biztosítását vidékünkön.
Ezért gyűjtést szervezünk az elengedhetetlenül szükséges orvosi eszközök beszerzésére, többek között az egészségügyi dolgozók és a lakosság számára elengedhetetlen védőeszközök vásárlására.”

A felajánlásaikat a következő számlaszámra utalhatják át:

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “КМКС”
Ід. код: 37231043.
IBAN: UA 19 300528 0000026006501351351.
Добровільні пожертвування.

Forrás:

KISZó/KMKSZ

Post Author: KISZó