Zelenszkijék még kivárnának a rendkívüli állapottal

Volodimir Zelenszkij elnök környezetében nem feltétlenül támogatják a rendkívüli állapot bevezetését.

Julija Kovaliv, az Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese elmondása szerint az ország gazdasága nem bírná el a teljes leállást. Mint kifejtette, az exportbevételek 70 százalékát a fém- és az agráripar adja, a rendkívüli állapot bevezetésével ez is korlátozások alá esne. Nem állhatnak le a stratégiai fontosságú objektumok sem, márpedig a rendkívüli intézkedésekkel járó kijárási tilalom erre is hatással lehet.

A megszólaló kitért még arra is, hogy a megbetegedések jelenlegi üteme sem indokolja a mostaninál szigorúbb biztonsági intézkedéseket. Kovaliv még várna néhány napot, hogy miként alakul az egészségügyi görbe, s annak tükrében térne vissza a kérdésre.

Ukrajnában egyre több olyan értesüléssel találkozni, ami a rendkívüli állapot bevezetéséről szól. Úgy volt, hogy akár már március 24-én, kedden dönthet erről a parlament. Arszen Avakov belügyminiszter és a lemondását fontolgató Ilja Nemec egészségügyi tárcavezető is ezt szorgalmazza. A KISZó Online részletes összefoglalót közölt arról, mivel járna a rendkívüli állapot elrendelése.

Post Author: KISZó