Az ukrajnai polgárok félnek, de elhanyagolják a védekezést

A lakosság 88 százaléka tart a koronavírus-fertőzéstől, ezen belül 35 százaléka nagyon fél, s mindössze 6 százalék számára közömbös a probléma, derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet országos felméréséből, melyet március 21–24-én végeztek.

A megkérdezettek 40 százaléka véli úgy, hogy a karantén szabályait szigorítani kell, 30 százalék elégedett az intézkedésekkel, a válaszadók ötöde túlzottnak tartja azokat – áll a zn.ua írásában.

A félelem ellenére távolról sem mindenki tartja be a javasolt óvintézkedéseket. Mindössze 39 százalék válaszolta azt, hogy csak ha elkerülhetetlen, akkor hagyja el otthonát. Minden hatodik ember teljesen figyelmen kívül hagyja ezt az utasítást.

47 százalék nem használ védőmaszkot (14 százalék azért, mert feleslegesnek tartja, 23 százalék nem tudott hozzájutni), 23 százalék mindig viseli.

A gyakori kézmosás szabályát a közvélemény-kutatás alanyainak 97 százaléka tarja be. Arra a kérdésre: jelenleg mi nyugtalanítja a legjobban, 65 százalék azt válaszolta, hogy szerettei egészségi állapota. 32 százalék saját egészsége miatt aggódik a leginkább. A válaszadók közel felét a helyzet bizonytalansága, harmadát anyagi helyzete nyugtalanítja.

 

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó