Nem mindenhol áll meg az élet│KISZó-háttér

A karantén bevezetése a turizmus, a vendéglátás és a szállítmányozás helyzetét Kárpátalján is kritikussá tette.

Az Ukrinform internetes hírportál a március 12-én életbe lépett vesztegzár apropóján több idegenvezetőt kérdezett meg tapasztalataikról, foglalásaikról. Mint kiderült, óriási a lemondások aránya, a tavaszi szünet idejére tervezett kirándulások, helyismereti utak nagy részét törölték, néhány túrát pedig későbbi időpontra halasztottak.

Ugyanezen portál dr. Biró Erzsébetre, a megyei egészségügyi főosztály vezetőjére hivatkozva úgy tájékoztat, hogy az egészségügyi minisztérium utasítására Kárpátalja összes szanatóriumát bezárják. Ez a rendelkezés több mint húsz intézményt érint.

A Kárpáti Igaz Szó nyomtatott változatának hasábjain is foglalkoztunk már a turizmus visszaesésével. Fegyir Sándor idegenforgalmi szakember akkor úgy fogalmazott,

a járvány teljesen lenullázta az ágazatot, ennek pedig erősen negatív és rendkívül pozitív vetületei is lesznek.

Véleménye szerint csak a turizmussal elsődleges jövedelemforrásként foglalkozók maradnak talpon. Kihangsúlyozta, előbb vagy utóbb elérkezett volna ez a tisztító tűz, amit most a koronavírus-járvány hozott el.

A vendéglátásban is mélyrepülés tapasztalható. Az éttermek, fogadók, szállodák egységesen kihelyezték a „Zárva” táblát.

Sokan a teljes bevételkiesés elkerülése érdekében házhoz szállítást ajánlanak.

A sislóci Erzsébet kávéház többfunkciós. A földszinten élelmiszerüzlet, illetve kávézó, az első emeleten pedig rendezvényterem várja a vendégeket. Kétféle orientációjának köszönhetően a boltrész nyitva tart.

– Csak a hétvégén két előre lefoglalt rendezvény marad el. A kávézóban kizárólag elvitelre szolgálunk ki – mondta Kucik Erzsébet. – A bevétel jelentősen csökkent. Ettől függetlenül a munkásoknak igyekszünk biztosítani a havi jövedelmet.

Az viszont felháborító, hogy a viszonteladók óriási léptekkel emelték meg egyes termékek árát.

– Sokan be is zártak emiatt, mivel amint eladták a készleten lévő élelmiszereket, azok beszerzési ára jóval meghaladta az eddig megszokottat.

Például a hajdina esetében a 27 hrivnya kilónkénti ár 37 hrivnyára szökött – panaszolja Kucik Erzsébet.

– Néhány terméket pedig nem is sikerült beszerezni. A beszállítóink a megrendelt árucikkek töredékét biztosították.

Megtudtuk azt is, hogy nőtt a vásárlási kedv. Több olyan vevő is betér az üzletbe, akik eddig nem látogatták a helyet. Erzsébet szerint ez az autóbusz-közlekedés megszüntetése miatt alakult így.

A postai szolgáltatások működéséről a Nova Posta csomagküldő szolgáltató cég sajtószolgálatánál érdeklődtünk.

Megkeresésünkre Okszana Taraszenko sajtótitkár az alábbiakat mondta.

– A Nova Posta szolgáltatási rendszere teljes körűen működik.

A kirendeltségek, terminálok, és csomagmegőrzők nyitva tartása változatlan. A kézbesítők folytatják az ügyfelek kiszolgálását. A teherszállítás is akadálymentes. Emellett a nemzetközi szállítmányozás is korlátlanul elérhető. Mivel a kereskedelmi egységek országszerte bezártak, ezért az előzetesen oda rendelt csomagokat a közelben működő kirendeltségekre csoportosítjuk át. Azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben élelmiszerüzlet és gyógyszertár is elérhető, fiókjaink a megszokott munkarendben üzemelnek – mondta a sajtótitkár. – Kárpátalján csak a munkácsi Silverland üzletlánc szupermarketében lévő 9-es számú kirendeltségünk munkarendje változott.

Innen az 1-es számú fiókunkba szerveztük át a csomagok átvételét. Ezen a linken keresztül értesülhetnek az aktuális változásokról.

– Változtak-e az egészségvédelmi eljárások?

– Biztonságos környezetet teremtettünk ügyfeleink és munkatársaink számára egyaránt. Mindegyik kirendeltségünkben biztosítottuk a kézfertőtlenítés lehetőségét, arcmaszkok és védőkesztyűk is rendelkezésre állnak. Rendszeresen tisztítjuk a felületeket, ellenőrizzük a biztonságos távolság betartását.

– Hogyan oldották meg a munkahelyre való bejutást?

– Különjáratot indítottunk, mely a lakóhelyéhez közeli autóbusz-, illetve a nagyvárosokban metróállomáson gyűjti össze a dolgozókat, természetesen a karantén szabályait betartva. Emellett munkatársaink egy részét az otthonukhoz legközelebbi kirendeltségekbe helyezzük át.

Amennyiben a gyermeküket nevelők otthon szeretnének maradni, kivehetik éves szabadságukat.

– Nőtt az érdeklődés a postai szolgáltatások iránt?

– A vesztegzár bevezetését követően némileg csökkent az igénybevétel. Ügyfeleinket az online elérhető szolgáltatások használatára buzdítjuk.

A mobilalkalmazásunkat már 15 százalékkal többen használják, a vállalat online felületén pedig 24 százalékkal többen regisztráltak.

Összegezve a leírtakat, az eddig megszokott életünk a feje tetejére állt. Ettől függetlenül a kreativitás és a modern technika megkönnyít(het)i a fennmaradást. Az otthonról történő munkavégzés, az online elérhető szolgáltatások elterjedése mind-mind a járvány leküzdését hivatott elősegíteni. Ezért ne vegyük félvállról az intézkedéséket, tájékozódjunk hiteles forrásból, és pánik helyett törekedjünk az adott lehetőségek minél szélesebb körű kihasználására.

 

Forrás:

KISZó/Csuha Ivett

Post Author: KISZó