Szigorítják a karantén intézkedéseket Kárpátalján

ukrajna vírus járvány védekezés

Olekszij Hetmanenko, a megyei közigazgatás megbízott elnöke Facebook oldalán közölte, az országos rendkívüli helyzet és karantén kapcsán Kárpátalján is tovább szigorítják az eddigi intézkedéseket.

Ennek keretében csupán a következő intézmények tarthatnak nyitva: élelmiszer- és higiéniai eszközöket árusító üzletek, patikák, állatpatikák, takarmányt, peszticideket és agrokémiai vegyszereket, vetőmagokat és ültetvényeket kínáló üzletek, amennyiben 1 négyzetméterre számítva egyidejűleg csupán 1 személy tartózkodik a helyiségben és a kiszolgáló személyzet el van látva személyi védekezési eszközökkel, s betartják a kötelező higiéniai és járványmegelőzési előírásokat.

Március 27-én éjféltől április 24-ig bezár minden piac, kivéve az élelmiszert árusítók, a benzinkutak területén működő kávézók, éttermek, lezárják a megyéhez vezető Uzsoki (H-13-as út Lemberg-Ungvár) és Toronyi (P 21-es út Dolina-Huszt) hágókat, amelyeken ellenőrző pontokat állítanak fel. Testhőmérsékletet mérnek azoknál, akik az Ábránkai ( М-06 út, Kijev-Csap) és a Jablunecki (Н-09-es Munkács-Lemberg) hágón érkeznek Kárpátaljára.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó