Mától Ungváron is végeznek PLR-tesztet a koronavírus kimutatására

teszt koronavirus

Kárpátalján 7645 személy van otthoni karanténban, hangzott el a megyei közigazgatásban tartott pénteki sajtótájékoztatón. A nemzeti polícia munkatársai 2155 személyt ellenőriztek eddig, betartják-e a karantén szabályokat, nem hagyják-e el otthonukat.

Dr.Biró Erzsébet, a megyei egészségügyi főosztály vezetője az otthoni karanténban lévők felelősségét hangsúlyozta. Nyomatékosan felszólította azokat, akik házi vesztegzárba kényszerültek, hogy maradjanak otthon.

Viktorija Timcsik, megyei epidemiológus közölte, az egészségügyi minisztérium megyei laboratóriumi központja kész arra, hogy PLR-teszteket végezzen a koronavírus-gyanús személyeket. Hogy kinek van rá szüksége, arról minden esetben a családorvos dönt. Ma reggel körlevélben értesítették valamennyi egészségügyi intézményt a biomintavétel módjáról és annak megküldéséről az ungvári székhelyű teszt-laboratóriumba.

A március 23.-án került kórházba munkácsi nő állapota kielégítő. Mivel elég nagy azok száma, akikkel kapcsolatba lépett, mindnyájukat tesztelni fogják, erősítette meg Mihajlo Poljak, a megyei infektológiai kórház főorvosa, aki azt is elmondta, további lélegeztető készülékekre, mobil röntgengépekre van szüksége a megyének.

Újságírói kérdése, igaz-e, hogy Huszton pozitív lett a gyorstesztje egy határőrnek, aki a jablunecki határőrség tagja, Mihajlo Poljak elmondta, egyelőre telefonos értesítést kaptak az esetről. A fertőzés-gyanús személyt még nem szállították be a megyei infektológiára, ezért állapotáról sem tud nyilatkozni.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó