Némileg lassul a koronavírus terjedése Ukrajnában

Egy nap alatt 68 új fertőzést igazoltak Ukrajnában, ez az előző napi adathoz képest 7 százalékos növekedést jelent – jelentette be hétfői kijevi sajtótájékoztatóján Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter-helyettes.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy az elmúlt tizenkét napban átlagosan 27 százalékos napi növekedést mértek. Ljasko szerint némi enyhülés tapasztalható az olaszországi és spanyolországi fertőzéses esetek számának emelkedésében, viszont néhány európai országban a halálesetek aránya emelkedik.

“Jelentősen megugrott a halálesetek száma Franciaországban, napi szinten ez meghaladja az 500-at, az Egyesült Királyságban 621-en haltak meg a koronavírus-járvány miatt egy nap alatt, Svédországban szintén nőtt a koronavírus áldozatainak a száma” – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Viktor Ljasko egy nappal korábban arról beszélt, hogy a vírus terjedésének üteme sokkal lassabb Ukrajnában. Példának hozta fel Olaszországot, ahol 6 nap alatt ugrott 10-ról 1200-ra a regisztrált betegek száma, Spanyolországot, ahol 7, valamint Amerikát, ahol 8 nap alatt érték el ezt a számot. Kiemelte: Ukrajnában a kilencedik napon regisztrálták az 1200-ik fertőzöttet.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó