Egy magyar sincs egyedül Kárpátalján!

Közös éneklésre szólítanak fel.

Amikor a legnagyobb szükség van rá, akkor kell megmutatnunk a világnak, hogy igenis képesek vagyunk összefogni, és egy nemzetként működni – hangzik el a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) videófelhívásában.

 

A videóban arra kérik a kárpátaljaiakat, hogy aki szívén viseli a jelenlegi helyzetet, április 19-én 18:00 órakor énekelje el a külhoni magyarok jelképes himnuszát, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. S aki úgy gondolja, ezt szívesen megosztaná a többiekkel is, készítsen róla felvételt, majd

küldje el az [email protected] email címre.

A beküldött anyagokból videómontázst készítenek.

„Nem számíthatunk másra, csak a Jóistenre és egymásra. Tegyünk közösen azért, hogy a vihar után szebb jövő elé nézhessünk” – áll a videófelhívásban.

– Magyarország Kormánya nemrég hasonló videómontázzsal állt elő, ám abban Kárpátalja nem szerepelt.

Az egyik jó barátom, Márk jött az ötlettel, mi lenne, ha ebben a nehéz helyzetben elterelnénk egy kicsit az emberek figyelmét a problémáról és inkább közösen énekelnénk – meséli Simon Dominika, a KMKSZ ISZ Szernyei Alapszervezetének elnöke.

– Egyetértettem az ötlettel és kikértem Dobsa István ISZ-elnök véleményét, aki bátorított, valósítsuk meg az elképzelésünket. Az elmúlt másfél hétben ezen dolgoztunk. A karantén miatt csak az interneten keresztül tudtunk lebonyolítani a dolgokat, de nagyon örülünk, hogy sok fiatal csatlakozott, és segített a videó elkészítésében. Hasonlóképp várjuk az éneklős felvételeket is.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó