Az iskolák áttérnek az elektronikus naplóra

Ukrajnában egy elektronikus adatbázis bevezetését tervezik, amely a tanórákról, a gyerekek teljesítményéről és az óralátogatásáról tartalmazna információkat.

Erről a Legfelső Tanács oktatásért, tudományért és innovációért felelős bizottságának elnöke számolt be egy interjúban, olvasható az osvita.ua-n. 

Úgy fogalmazott, a szülők bármikor megnézhetik a gyermekük eredményeit és nyomon követhetik a tanulmányi előmenetelüket.

„Ha lehetőség van a felvételi dokumentumok benyújtása elektronikus úton, vannak online órák, akkor miért ne lehetne elektronikus naplókat is készíteni?

A papír alapú jegyzetelésnek, mint a régi rendszer egyik lenyomatának, el kell tűnnie. Ez megkönnyítené a tanárok, a gyerekek és a szülők életét is. Ugyanis ez által a szülők könnyen és bármikor megnézhetik a gyermekük tanulmányi előmenetelét és időben tudnak reagálni arra, ha a gyereknek segítségre van szüksége a tanulásban.”

Kiemelte, hogy ez egy komplett adatbázis lesz az órák adataival, az eredményekkel és a gyerekek óralátogatására vonatkozó információkkal. A hozzáférés viszont különböző szintű lesz.

– Nem arról van szó, hogy bárki beléphet, és mindent megtudhat. A szülők a saját gyermekeikre vonatkozó adatokat látják, a tanuló a saját és az osztálya eredményeit, a tanár pedig azokhoz az osztályokhoz fér hozzá, amelyikben oktat. Kizárólag az igazgatónak van rálátása az egész rendszerre.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó