Minaji FC: pozitív lett egy játékos koronavírustesztje

Az ukrán másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Minaji FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

A klub közleményéből kiderül, hogy a játékos az egyik ungvári egészségügyi intézményben végeztette el a koronavírus-tesztet, amely pozitívnak bizonyult.  Az alakulat a játékos személyét nem fedte fel. Mint olvasható, a megfertőződött személyt rögtön karantén alá helyezték, szakszerű orvosi ellátásban részesítik.

Az eset miatt az összes játékost és a szakmai stábot egyaránt alávetik koronavírus tesztnek , ennek eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást. A klub vezetése azt közölte, hogy megtesznek mindent annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább.

Az már szinte boritékolható, hogy május végén újraindul az ukrán élvonal, ám az még mindíg kérdéses, hogy a másodosztályban végigjátsszák-e a szezont. Egy biztos, az elmúlt napokban közzétett nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy a minajiak nem támogatják a folytatást.  Viszont a kupában is érdekeltek, a tervek szerint az elődöntőket június 10-én, a finálét július 15-én rendeznék. A Minaji FC a Dinamo Kijevet kéne, hogy fogadja vélhetően zárt kapuk mögött.

 

 

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó