Jó ütemben halad a felújítás Tiszacsomán

A Tiszacsomai Kultúrház a Bereg-vidék egyik legnagyobb művelődési intézménye. Sajnos az idő vasfoga ezzel az épülettel is elbánt. Hosszú évekbe telt, amíg végre hozzáláttak a felújításához, elsősorban a tetőszerkezetet újították fel, majd következett a nyílászárók cseréje. A munka most is intenzíven zajlik.

– Néhány évvel ezelőtt láttunk hozzá a baktai kutatóintézet által, a’80-as években épített kulturális intézmény renoválásához, ugyanis 2010 után az épület a helyi önkormányzat tulajdonába került, tehát csak ezután kezdhettünk hozzá a teljes felújításhoz – magyarázta az előzményeket Horváth László, a Beregszászi Járási Tanács alelnöke, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Beregszászi Járási Szervezetének elnöke.

– A tetőszerkezet felújítását túlnyomó részben Péter Csaba megyei képviselő közbenjárásának köszönhetjük, de hozzájárult a kiadásokhoz a Beregszászi Járási Tanács is. Legutóbb a főbejáratot hoztuk rendbe, igyekszünk, hogy a felújítási munkák folytatódjanak, mert van még bőven tennivaló – tette hozzá.

Horváth László elmondta, az épület belső tere is teljes felújításra szorul.

Korábban hatalmas színpad és több mint háromszáz fős nézőtér szolgálta a kulturálódni vágyókat, mára sajnos mindez teljesen tönkrement, felújításra szorul. Természetesen mindez sok pénzbe kerül, hogy honnan lesz anyagi forrás, még nem tudni, de minden lehetőséget megragadva szeretnénk a felújítást folytatni, hogy a helyiek és a környékbeliek mihamarabb a birtokukba vehessék a megújult kultúrházat.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó