Éledezik a turizmus: megnyitottak Kárpátalja leglátogatottabb nevezetességei

munkácsi vár turizmus

A karantén időszak után ismét látogathatóak – a várak, múzeumok és nemzeti parkok – a régió legkeresettebb turisztikai célpontjai Kárpátalján – közölte Olekszandr Koval, a Turinform Zakarpattya turisztikai információs központ igazgatója az Ukrinformnak adott helyzetjelentésében.

„Megnyíltak Kárpátalja leglátogatottabb turisztikai nevezetességei, többek között a munkácsi és az ungvári vár – bár az utóbbiban kizárólag a várudvar látogatható – valamint a kolocsavai Öreg Falu Szabadtéri Múzeum. Kisebb csoportokat fogad a Szinevéri Nemzeti Park és a Nárciszok-völgye” – hangsúlyozta Koval. Hozzátette: május 16-ától elindították a felvonókat az ökörmezői járási Fülöpfalván (Pilipec).

Az idegenforgalmi szakember ugyanakkor kiemelte, hogy az ungvári szabadtéri néprajzi múzeum még nem látogatható, ugyanis nem kapták meg a nyitáshoz szükséges engedélyt a megyei művelődési főosztálytól.

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus. Amint megjelent a vírus, sorra zártak be a szállodák és vendéglátó-helyek világszerte.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó