Az ungvári Vopakban “csak” öten fertőződtek meg koronavírussal

Ügyészségi vizsgálat indult a megyeszékhely Jarockij utcájában található Vopak szupermarketében, miután több sajtóorgánumban megjelent a hír, hogy az üzlet vezetősége eltitkolja a náluk történt tömeges megbetegedéseket.

Az ügy részleteit Vaszil Resetar, az Ungvári Városi Egészségügyi Osztály vezetője, Roman Szaraj, a Vopak-Ungvár vezetője, valamint Lilija Ignacevics, a városi fogyasztóvédelmi szolgálat vezetője kommentálta. Kiderült, hogy összesen öt alkalmazott betegedett meg Covid-19-ben. Az első fertőzött, a biztonsági őr, április 27-én volt utoljára munkában, nála május 8-án igazolták a fertőzést. A vizsgálat szerint az egyik kasszír családtagjaitól szerezte be a vírust. Az eseteket nem titkolták el, 45 embernél végeztek PCR-tesztet, így derült rá fény, hogy még három alkalmazott szervezetében ott van a vírus, ketten tünetmentesek. 15 dolgozót, akik érintkeztek a betegekkel, hazaküldtek.

A fogyasztóvédő szerint az üzlethelyiségekben és a piacokon az ott dolgozók egészségvédelme érdekében fokozták az ellenőrzést.

Post Author: KISZó