Koronavírus-körkép: tömeges megbetegedés a munkácsi pszichiátrián

Ukrajnában szerdára meghaladta a 19 ezret az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Kárpátalján 922 beteget tartanak nyilván, az áldozatok száma 24. Amint arról a KISZó Online már írt, május 22-től, péntektől újabb enyhítések jönnek. Ismét járnak majd a városokban a buszok, és jövő hétfőtől kinyithatnak az óvodák.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint Ukrajnában a regisztrált fertőzöttek száma szerdára egy nap alatt 354 új esettel 19 230-ra nőtt. Az elhunytaké újabb 16 halálos áldozattal 564-re emelkedett, miközben 5955-en gyógyultak fel a betegségből, közülük 323-an az elmúlt napban. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 3757-en fertőződtek meg, köztük 61 új beteget az előző nap azonosítottak.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese közölte, hogy a karantént meg fogják hosszabbítani június 22-ig. Kifejtette, hogy Ukrajna elsősorban Lengyelország példáját követi, ahol hasonló a járványhelyzet alakulása, és a tesztelési módszer is.

Ukrajnában egyre több fertőzöttet diagnosztizálnak a pszichiátriai intézetekben. Munkácson például az egyik ilyen intézetben már 26 betegnél mutatták ki a koronavírus kórokozóját.

Forrás:
MTI/KISZó

Post Author: KISZó