Nőtt a távmunka iránti kereslet

Az elmúlt időszakban 83 százalékkal többen kerestek rá a távmunkát kínáló álláshirdetésekre, a legnépszerűbb ajánlatok között az Instagram-szakemberek, a telefonos operátorok és az értékesítési vezetők szerepelnek – írja az epravda.com.ua az OLX internetes adásvételi csoport felmérésének eredményeire hivatkozva.

Az áprilisi hirdetések alapján az irodavezetői pozíció a legnépszerűbb. Az év negyedik hónapjában ezen ajánlatok száma szinte megduplázódott. A munkakör feladatai magában foglalják a hívások és e-mailek fogadását, valamint nyilvántartások vezetését. Az állás betöltőinek átlagosan 10 ezer hrivnya havi bért kínáltak ezért.

Szintén népszerű ajánlat volt a telefonos operátor pozíció. Itt a legfőbb feladatok között a hívások kezdeményezése vagy fogadása, illetve az ügyfelekkel történő online kommunikáció lebonyolítása szerepelt. Ezért átlagosan havi 12 és fél ezer hrivnyát kínáltak a jelentkezőknek.

Áprilisban 72 százalékkal több Instagram-szakembert kerestek. A követelmények között a felhasználói fiókok vezetése, tartalmak kezelése, illetve bejegyzések írása volt. Ezért a kreatív tevékenységért a munkaadók 19 és fél ezer hrivnyát lennének hajlandóak fizetni.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó