Koronavírus-körkép: sokat javult a helyzet Kárpátalján

karantén, koronavírus, maszk, ember

Hatvannal kevesebb ember kapta el a koronavírust, mint ahányan meggyógyultak Ukrajnában a nyár első napján, hétfőn – közölték kedden ukrán hírügynökségek a hivatalos adatokat ismertetve. Egy nap leforgása alatt 328 új, megerősített fertőzéses eset történt, és kilencen haltak meg a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben. A gyógyultak száma 388. Ezzel a járvány kezdete óta 24 340-re nőtt a fertőzöttek, 727-re a halottak, és 10 078-ra a gyógyultak száma.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a legtöbb új fertőzést Rivne, Zsitomir és Lemberg megyében regisztrálták. Nem történt újabb fertőzés Odessza, Mikolajiv, Herszon és Luhanszk megyében.

Kárpátalján tíz új fertőzés történt, és ezzel eddig összesen 1216 ember kapta el a koronavírust, köztük 275 egészségügyi dolgozó és 78 gyerek. Új haláleset nem történt az elmúlt napokban, továbbra is 28 a halálos áldozatok száma. Az aktív esetek száma öttel, 778-ra nőtt.

Mint az ismert, június elsejétől Kárpátalján is jelentősen enyhültek a karanténszabályok: beindult a tömegközlekedés, sorra nyitnak ki az intézmények és sportklubok, uszodák, s jövő hétfőtől ismét lehet óvodába vinni a kicsiket.

Forrás:
MTI/KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó