Innovatív alakformálás │KISZó-interjú

speed fittness RR shape studio EMS infrashape ungvár uzhgorod kiszó ráti

Látványos eredmény mindössze huszonöt perc alatt

Felgyorsult világunkban, amikor szinte semmire sincs időnk, mégis folyamatosan a legjobb formánkat kell hoznunk, ki ne szeretne rövid időn belül szemmel látható eredményeket? A speedfittness hatékonyságáról és kíméletességéről több elégedett vendég tanúskodik. Ámítás? Az RRSpeedShapeStudio egy éve működik. Vezetője, Ráti Renáta mindent elmond az Ukrajnában még kevésbé elterjed, ám nagyon népszerű alakformáló módszerekről.

Reni kombinálja az edzéseket

– Kezdjük az EMS-szel.

– Az elektrostimulációs tréninget eleinte rehabilitációs célokra használták. A gyógyászatban a páciens izmait passzív módon mozgatják meg a gép segítségével. Teljesen biztonságos, máskülönben nem használták volna kórházakban – magyarázza az ungvári stúdió vezetője. – A technológiával az űrkutatásban is kísérleteztek, ugyanis a súlytalanság állapotában az emberi test izmai elernyednek. A tudósok rövidesen felfedezték ennek a módszernek az áldásos hatásait, Németországban élsportolókon hajtottak végre kísérleteket. Tehát nem csak a fogyáshoz nyújt segítséget, hanem az izomerősítéshez is.

Mindezt úgy, hogy kíméli az inakat, ízületeket, a gerincet.

– Kiknek ajánljátok?

– Mindenkinek. Ellenjavallatnak számít azonban a beültetett pacemaker vagy defibrillátor, továbbá akut trombózis, tumor, epilepszia, fertőző betegség esetén sem használható.

– Ez azoknak is beválhat, akik nem tudnak sok időt a sportolásra szánni.

– Így van. Az edzés mindössze 25 perc és rendkívül hatékony, egy két órás edzőtermi gyúrásnak felel meg. Az edzések személyre szabottak. Mindig megkérdezzük a vendéget, milyen céllal kezd bele a mozgásba: valaki fogyni akar, valaki csak erősíteni az izomzatát. Az természetesen nem reális, hogy egy vékony testű férfiból egy izompacsirtát faragjunk. Mi nem dolgozunk súlyokkal, de éppen ezért olyan kíméletes a tréning.

– A legtöbben testsúlycsökkenést szeretnének elérni ezzel?

– A többség igen, de rengetegen csupán formában szeretnék tartani magukat. Mindig elmondom, mi a fogyást nem garantálhatjuk, hiszen mint minden mozgásforma esetében, itt is nagy szerepet játszik az étkezés. Attól, hogy valaki eléget x mennyiségű kalóriát egy edzés során, még nem jelenti azt, hogy következmények nélkül bármennyit, bármikor és bármit ehet. A kiváló minőségű, német gyártású MihaBodytec gépünk elvégzi a munkát, de a többi a vendégen múlik.

Az sem reális, ha valaki ezzel az edzésformával helyi zsírégetést akar elérni, tehát azt, hogy csak a feneke legyen formásabb, illetve a hasa laposabb.

– Miben különbözik ez az edzésforma a hagyományostól?

– Az EMS edzés aktív módon, egyszerre edzi a test izmainak 90%-át. Az edzőteremben ezzel szemben legfeljebb két izomcsoportot mozgatunk egyszerre, a többi pihen. Az EMS-sel sokkal gyorsabban és hatékonyabban érhetünk el látványos eredményt. Nagyon fontos, hogy itt a siker nem attól függ, a kliens mennyire erőlködik, hanem attól, hogy az edző mennyire kompetens, és mennyire van tisztába a gépi beállításokkal. Mi azt ajánljuk, heti két alkalommal látogassák a stúdiót, mivel a tréningek között legalább két napnak kell eltelnie. A lányoknál rövid időn belül észrevehető a változás. A negyedik alkalom után a test elkezd átalakulni. Múlik a narancsbőr, feszesebb a fenék.

Nagyon sokan választják ezt a lehetőséget arra, hogy az esküvő előtt gyorsan formába hozzák magukat.

Nagyon kényelmes, hogy semmilyen felszerelés nem kell hozzá, a ruhát is mi biztosítjuk, így nem lehet kifogás, hogy otthon hagyjuk az edzőtáskánkat.

– Személyre szabott étrend összeállításával is foglalkozol?

– Tavaly elvégeztem egy dietológus-képzést, így bárkinek szívesen segítek az étrend összeállításában, de jóformán edzés közben elmondok mindent, amit tudnia kell. Én nem a diéta, hanem az életmódváltás híve vagyok. Nem sanyargatni kell magunkat, hanem tudatosan felépíteni az étrendet, és mindenből (egyes ételek persze kivételt képezhetnek) keveset, illetve megfelelő időben kell fogyasztani. Sokan nem értik például, miért nem fogynak, holott estére is csak gyümölcsöt esznek… Igen ám, de a gyümölcsben is van cukor, a fruktóz, ami meggátolja a zsírégetést.

– Az Infrashape-et egy éve elsőként hoztátok be Ukrajnába. Ez mitől olyan különleges?

– Külföldön már igen elterjedt, viszont nálunk alig volt róla valami információ. Mi a lengyel gyártású, legjobb minőségű géppel dolgozunk.

Ha azt mondjuk, az EMS fogyásra is jó, de elsősorban az izmok tónusba hozására alkalmas, az infrashape kimondottan a súlycsökkentésre való.

Intenzív kardióedzés, kimondottan zsírégetéshez. A gépbe befeküdve, tekerés közben, rövid időn belül akár 1000-1200 kalóriát égethetünk el. Választhatunk 30 és 50 perces „biciklizés” között. A gépben lévő infravörös lámpa fénye, a kollagén, na és persze a vákuum mind jó hatással van a szervezetünkre. Az infrashape hozzájárul az ideális testsúly és testkontúr eléréséhez, méregtelenít, megszünteti a narancsbőrt. Az edzés elején használt anticellulitisz és termokrémek mind benne vannak az árban. Ugyanúgy, mint az EMS edzés előtti hipotóniás ital, ami a vércukorszint stabilizálásáért felel, illetve az edzés utáni fehérjeturmix, ami az izomépítés elősegítéséhez szükséges.

– Hogyan döntitek el, hogy melyik edzésformát válassza a kliens?

– Azoknak, akik korábban nem sportoltak, és esetleg komolyabb súlyfelesleggel is rendelkeznek, az infrashape-et fogom ajánlani. Az EMS után jelentős izomlázzal kell számolni, így nem biztos, hogy az, aki nincs ehhez hozzászokva, jól érezné magát.

Viszont egy vékony lány, aki feszesíteni akar, eltüntetni a narancsbőrt, esetleg egy kis izmot szedni magára, annak inkább az EMS lehet a megoldás. Én kombinálni szoktam a kettőt.

Szoptató anyukáknak nem ajánlott az infrashape, nekik inkább az EMS-t javasoljuk. Az esetükben nem kapcsolunk stimulációt a mellkasra. Csak úgy, mint azoknak, akik mellimplantátummal rendelkeznek. Tapasztalatból mondom, hogy szülés utáni rehabilitációra tökéletes ez az edzés.

Sokan azt gondolják, fájdalmas, mivel áramot vezetünk a szervezetbe. Azt nem mondom, hogy kellemes érzés, de nem vészes. Senki sem tudja konkrétan meghatározni, mit érez, ki kell próbálni.

– Te hogyan ismerkedtél meg ezzel az új generációs edzésformával?

– Egy kedves barátnőmék foglalkoztak vele, ő ajánlotta fel, hogy próbáljam ki. Akkor még hagyományos tréningeket vezettem. Heti 4-5 alkalommal tornáztam, gondoltam mit nekem egy húsz perces edzés… Ahhoz képest három napig alig bírtam megmozdulni az izomláztól. Viszont utána belejöttem, és nagyon megtetszett. A második szülésem után újra elmentem.

A speedfittness révén nagyon hamar visszanyertem az alakomat.

Mivel 2014-ben én már elvégeztem egy fitness edzői tanfolyamot, volt tapasztalatom az alakformálásban és szerettem is, ideálisnak tűnt, hogy ezzel foglalkozzak. 2018-ban indítottuk be a stúdiót. Egy éve pedig felvettük az RRSpeedShapeStudio nevet, amikor megvettük a másik eszközt is, és átköltöztünk az új termünkbe.

– Van rá igény nálunk?

– Az első hónapok a népszerűsítéssel teltek, megkértünk néhány embert, hogy próbálja ki a helyet. Lassan beindult, rövidesen minden nap reggel 7-től este 9-ig be voltunk táblázva. Azóta több törzsvendégünk van, akik emellett az edzésforma mellett tették le a voksukat, de akadnak olyanok is, akik kombinálják valamilyen sporttevékenységgel.

Simon Rita

Az EMS (Electric Muscle Stimulation) edzés módszer egy elektromos izomstimulációt alkalmazó tréning, amely a testünk izmainak 90 százalékét edzi egyszerre, intenzíven. Az Infrashape pedig kiváló hozzájárul az ideális testsúly és testkontúr eléréséhez, méregtelenít, megszünteti a narancsbőrt.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó