Koronavírus-körkép: Ungváron még mindig nem nyitnak ki az óvodák

Továbbra sem lassul számottevő mértékben a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, vasárnap egy nap alatt 648 új esetet azonosítottak, egy nappal korábban 105-tel még ennél is többet.

A járvány kezdete óta Ukrajnában 31 ezer 154 fertőzöttet azonosítottak. Az elhunytak száma vasárnapra 889-re nőtt, míg a betegségből eddig 14 ezren gyógyultak meg. Legalábbis ezek a hivatalos adatok.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter vasárnapi tájékoztatóján arról számolt be, hogy a régiók közül több napja ismét a nyugati országrészben lévő Lemberg megyében azonosították a legtöbb új fertőzöttet, Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján eddig 1632 beteget jegyeztek fel. Az elhunytak száma vasárnapra egy áldozattal nőtt, és elérte 40-et, míg 684-en győzték le a kórt a járvány kitörése óta.

Közben a kijevi Boriszpil repülőtéren már készülnek arra, hogy hétfőtől újraindítanak néhány menetrend szerinti járatot, javarészt belföldieket.

A kormány közben rendeletet adott ki, amelyben a járványhelyzet miatt visszavonta az engedélyt arra, hogy a középiskolákban a jövő héten próbavizsgateszteken vehessenek részt a diákok.

A szakminisztérium közlése alapján 10 régióban nem engedi meg a helyzet, hogy folytassák a karantén enyhítését. Sajnos, Kárpátalja is köztük van. Ungváron emiatt továbbra sem nyitnak ki az óvodák.

Forrás:
MTI/KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó