Koronavírust pénzért? – cáfolat

A Szolyvai járási Malmosban (Sztrojne) történt tömeges megbetegedésre azután került sor, hogy a településen egy temetés után tort tartottak és nagy létszámú esküvőt is ültek. Utóbbin  Ilosvai és a Munkácsi járási lakosok is részt vettek, mondta el hétfői sajtótájékoztatóján dr. Biró Erzsébet.

A megyei egészségügyi főosztály vezetője kifejtette, a Szolyvai járásban jelenleg 75 koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván. A betegszám növekedése azután kezdődött, miután Kárpátalján bevezették a karantén-intézkedések második szakaszát, s beindult a tömegközlekedés. A lakosság egyre lazábban veszi a higiéniai előírásokat, felelőtlenül viselkedik, véli a szakember.

Az osztályvezető megdöbbentő álhírnek nevezte a szóbeszédet, miszerint az egészségügyi dolgozók ezer és húszezer hrivnya közötti összeget kínálnak a lakosságnak azért, hogy bevállalják a pozitív koronavírus diagnózist. A gyakorlatban is képtelenség sorozatos pozitív teszteket kivitelezni, reagált az újságírói felvetésekre. Az orvosok nem vesznek részt a tesztelésben, a biológiai minták a megyei laboratóriumba mennek, ahol elemzik azokat, tehát az orvosnak nincs befolyása azok kimenetelére. Meghamisítani sem tudja utólag az eredményt, mivel a laboratórium azokat azonnal feltölti az országos nyilvántartási rendszerbe, reagált a megyei egészségügyi főosztály irányítója.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó