Maradjon fitt, hogy szembeszálljon a koronavírussal, mondják az orvosok

Az Egyesült Királysági Perioperatív Ápolási Központ (CPOC) szakértői szerint az egészséges étrend csökkenti a vírus által okozott súlyos megbetegedés kockázatát.

Azt mondják, hogy az embereknek több testmozgást kellene végezniük és le kellene szokniuk az alkoholról és a cigarettáról.

Az ilyen intézkedések csökkentenék annak az esélyét, hogy az intenzív osztályon kötnek ki. Az igazgatóhelyettes, Scarlett McNally szerint, aki tanácsadó ortopéd sebészként dolgozik, „rengeteg fontos tanács” létezik azzal kapcsolatban, hogy lehet a fertőzés kockázatát csökkenteni. Azonban, csak kevés az információ arra vonatkozóan, hogy milyen fontos felkészülni a vírussal való megfertőződésre, tette hozzá.

A CPOC arra bátorítja az embereket, hogy végezzenek testmozgást,

hagyják abba a dohányzást, táplálkozzanak megfelelően és ügyeljenek a szellemi egészségükre és tartsanak szünetet az alkoholfogyasztásban is, így lecsökkentve a súlyos megbetegedés kockázatát és megóvva az egészségügyet a túlterheltségtől.

Az embereknek azonnal tenniük kell, hogy csökkentsék a más súlyos egészségügyi problémák kialakulásának esélyét is, amelyekkel tovább terhelnék az egészségügyet.

McNally asszony elmondta, hogy az emberek – különösen a veszélyeztetett, magas kockázatú csoportba tartozóknak – testmozgást kellene végezniük, így ha elkapnák a vírust, kevesebb eséllyel kerülnének az intenzív osztályra.

A CPOC, az Anaszteziológusok Királyi Főiskolájának kezdeményezését követve, különböző szakterületek orvosait gyűjtötték össze, akik azon dolgoznak, hogy javítsák a műtétek kimenetelét és a műtéti betegek ellátását.

McNally asszony szerint az Edzettebb, Jobb, Hamarabb mottó, a műtétre való felkészülésről azonnal alkalmazható a Covid-19 fertőzésre.

Azt mondta: „Az adatok azt mutatják, hogy a felkészült emberek műtétei jobb kimenetellel végződnek. Az eredmény szinte azonnali.”

Kínában, a vírus származási helyén élő szakértők azt állapították meg, hogy a kevésbé edzett embereknél ötször akkora eséllyel végződik a Covid-19 rossz kimenetellel; a dohányosoknál pedig háromszor. Chris Whitty professzor, az állam fő egészségügyi tanácsadója már előzőleg figyelmeztetett, hogy a
dohányzás „egy plusz gyengeség” az egészséges embereknek és ez egy „nagyon jó pillanat” a leszokásra.

Az emberek már elhagyhatják otthonaikat, hogy végezzenek testmozgást naponta legalább egyszer, egyedül vagy a velük együtt élőkkel, az állam jelenlegi társadalmi távolságtartási
törvényei szerint.

Mi ajánlott, hogy erősek legyünk a vírussal szemben?

  • Hagyjuk abba a dohányzást.
  • Mozogjunk, ha csak nem vagyunk nagyon rossz állapotban a vírustól: a legideálisabb a séta, biciklizés, kocogás. Az erősítő és egyensúly gyakorlatok szintén ajánlottak.
  •  Akik 70 év fölött vannak – és így fokozottan veszélyeztetettek a súlyos vírusfertőzéssel szemben – kimehetnek, hacsak nem tanácsoltak nekik mást, de 2 méter távolságot kell tartaniuk mindenkitől és elkerülniük a közvetlen érintését bárminek.
  • Legyünk stressz mentesek. Kerüljük el a stresszt és a depresszív gondolatokat, amennyire csak lehet. Ha nehéznek találja, használhat antidepresszánsokat vagy görcsoldókat mint például a CBD (további információ itt)
  •  Tartsuk a megfelelő étrendet, beleértve a kisebb adagok kipróbálását.
  • Ügyeljünk a megfelelő szellemi egészségre, beleértve a jó alvást.
  •  Ne igyunk alkoholt
Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó