Enyhítés helyett szigorítás Técsőn

A hónap elején még úgy tűnt, hogy lassan visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba, meggyógyult a hat koronavírussal fertőzött beteg, kinyitottak az óvodák, beindultak a menetrend szerinti buszjáratok, ismét megteltek az utcák emberekkel.

Az öröm azonban korainak bizonyult, az előírások be nem tartása visszaütött. Június 16-tól Técsőn ismét szigorítások léptek életbe, bezártak az alig egy hetet nyitva tartó óvodák, s a Técsői Járási Állami Közigazgatás is zárva tart, miután COVID-19 fertőzést mutattak ki az egyik dolgozójuknál, az épületet fertőtlenítették.

A város lakossága körében is nagyot ugrott a fertőzöttek száma.

Június 1-7-ig két, 8-14-ig pedig 5 igazolt, koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak, 2020. június 15-én még 5 személyt küldtek PCP-vizsgálatra.

Tekintettel a COVID-19 betegségben szenvedők számának növekvő tendenciájára, valamint a kistérségben tapasztalható járványügyi helyzet romlásának elkerülése érdekében a település vezetősége megerősíti a karantén és a járványügyi intézkedések betartásának ellenőrzését. Szigorítani fogják az önizoláció betartását, ismét fertőtlenítik az utcákat, tereket. Felügyelik majd a szociális távolság, az egyéni védőeszközök kötelező használatának betartását a vendéglátó-ipari létesítményekben, a boltokban és az egyéb szolgáltatásokat nyújtó intézményekben.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó