Próba-ZNO: online elérhető az összes teszt

Az idén a koronavírus-járvány miatt a külső független tesztelés (ZNO) próbavizsgáit online bonyolították le.

A tervek szerint június 15-én és 17-én került volna sor a próbatesztekre. A koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt azonban az utolsó pillanatban átvitték azt az online térbe. Az weboldal nem bírta a terhelést, össze is dőlt az első néhány órában.

Azok, akik nem tudtak belépni a saját fiókjukba az interneten, elvehetik a feladatlapokat abból az oktatási intézményből, ahol eredetileg részt kellett volna venniük a vizsgán, és hazavihetik, majd visszaküldhetik ellenőrzésre, írja az unian.ua.

A próba megmérettetést azzal a céllal szervezik minden évben, hogy a végzősök megismerkedjenek a ZNO menetével és a tesztfüzetekkel.

Idén, mivel a diákok nem tudtak részt venni a vizsgán, és online kellett megoldaniuk a feladatokat, a minisztérium úgy döntött, a próbateszteket az összes tantárgyból közzéteszik az interneten. A végzősök el is küldhetik ellenőrzésre a megoldott feladatlapokat, amelynek eredményéről legkésőbb június 23-án értesítik a diákokat.

Mint arról a KISZó online-on beszámoltunk az érettségit nem törölték el, ha a járványügyi helyzet megengedi, a tervek szerint június 25-én megkezdődik és július 17-én zárul

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó