Ifi klub: a lovasíjászok nyomdokaiban

Rendhagyó együttléttel zárták a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) Ifi klubjának tagjai a nyári szünidő előtti utolsó alkalmat a nagyszőlősi Szelíd lovasközpontban június 6-án.

A lovakkal való ismerkedést követően mindenki kipróbálhatta, milyen érzés vezetni egy paripát, és milyen ülni, hasalni, feküdni, kapaszkodás nélkül fennmaradni egy ilyen pompás és érzékeny állaton. Vendéglátóinknak köszönhetően a lovakkal és a lovaglással kapcsolatos szakszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodott a csapat.

Ezután a résztvevők az íjászkodás mesterségével ismerkedhettek. A gyakorlat megmutatta, hogy a tartásszög, az ujjak helye az íjtesten, a betöltés, a célzás és a lövés pontossága, a kifejtett erő, a fegyelmezettség, a délceg testtartás mellett az önbizalom is meghatározza a lövés sikerességét.

Mindent egybevetve, a résztvevő fiatalok ezalkalommal a lovak és az íjak segítségével találkozhattak önmagukkal, lehetőséget kaptak arra, hogy szorongásaikat kezükbe vegyék, és bizonyítsák „kicsinyhitű” önmaguknak, hogy többre képesek annál, mint feltételezték.

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Kurmai-Ráti Szilvia,

a KMNE egyik tagja

Forrás:
KISZó
egyeb Közzétette:

Post Author: KISZó