Hasznos kikapcsolódás

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete két éve megvásárolt Vadvölgy Panzióját igyekezték szebbé tenni az egyesület tagcsaládjai két turnusban, június 17-19-ig és június 19-21-ig. Az időjárást elnézve nagyon féltünk, mit tudunk végül megvalósítani az előre tervezett munkálatokból, de hála Istennek, mindennel sikerült végeznünk, a nap is kisütött és csak záporok jelentkeztek.

A 40 fős csapatot a festői környezetben lévő panzió vezetője a már megszokott vendégváróval üdvözölte. Az egyesület egyik alelnöke, Tarpai József köszöntötte a családokat, ismertette a rájuk váró feladatokat. Mivel épp vacsorára érkeztünk, ez az este már csak az ismerkedésről és a pihenésről szólt, beszélgettek, szaunáztak, fürdőztek a családok.

Másnap a reggelit követően a férfiak nekiláttak a melléképület és egy kőfal lebontásához, az ebédlő székeinek és asztalainak javításához, megmetszették a fákat, bokrokat, felástak egy részt, ahol konyhakertet akartak létrehozni. A nők megtisztították az ablakokat, kialakították a konyhakertet, elvetették a magokat, sziklakerteket készítettek, s azokat beültették virágokkal, lefestették az udvaron található fa szobrokat, asztalokat, lócákat. Eközben megérkezett a játszótér is a gyerekek nagy örömére. Késő éjjel pedig Nagybocskóról megérkeztek az új bútorok, ágyak, éjjeliszekrények, ruhásszekrények, ruhafogasok, tükrök. Az erős apukák reggel újult erővel nekiláttak összeszerelni azokat.

Majd a csapat úgy döntött, hogy az új bútorok összeszerelését és berendezését már a következő turnusra bízzák. Ezután lassan összepakoltak a családok és hazaindultak.
A munkatársak ez idő alatt, ameddig odaért a következő csapat, szusszanhattak kicsit.

Ám a következő csoport lelkesen nekikezdett összeszerelni a bútorokat, hogy az egyesületünk másik alelnöke, Kurmai István csak nehezen tudta asztalhoz terelni a csapatot.
Másnap a férfiak helyükre rakták az új bútorokat, ami nem volt könnyű feladat, nehéz volt cipelni, a lépcsőkön forogni velük. Eközben a nők kitakarították a szobákat, folyosót, folytatták az udvar és a kert rendezését. A panzió szórólapján a KMNE logó ez idáig csak photoshoppal volt odaszerkesztve a szórólapra, a hétvégén Kurmai Szilvia eredetiben is ráfestette. A nap végén örömmel ültünk le vacsorázni, látva, mennyit haladtunk.

A találkozó résztvevői az ötödik napon a reggelit követően egy rövid áhítattal folytatták, ebédig pedig túrázhattak, fotózkodhattak még a családok. Ezután hazaindultunk.
Öröm volt látni, hogy a családok mennyire akarnak, segíteni, szebbé tenni panziójukat. Ahogy beszélgettünk velük, elmondták, örülnek, hogy legalább ennyivel segíthetnek, ha már az év többi napján mi segítünk nekik a rengeteg programunkkal.

Elmondhatjuk tehát, eredményesen telt ez az 5 nap.

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Kajla Brigitta
irodavezető, KMNE

Forrás:
KISZó/Fotó: Facebook

Post Author: KISZó