Hiánypótló hosszú távú együttműködés

Online orvosi konzultációval segít az Ökumenikus Segélyszervezet és a Doktor24.

Magyarországon a koronavírus-fertőzések száma csökken, sőt, a veszélyhelyzetnek is búcsút mondtak. Ukrajnában sajnos még tart a járvány, amely megyénket sem kerüli el. A kárpátaljaiak még mindig korlátozottan vehetnek részt orvosi konzultáción, pedig vannak olyan egészségügyi problémák, amelyekkel nem várhatják meg a járvány végét. Ezen szeretne segíteni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Doktor24 Egészségközpont.

– Nálunk még valóban nem múlt el a veszély, sőt a karantént július 31-ig meghosszabbította az ukrán kormány. De mindeközben vannak olyan egészségügyi problémák, amelyek – bár nem életveszélyesek – a mindennapokban nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni. Ilyenek például a kisebb házi balesetek, a hasi és emésztési panaszokkal járó, illetve a felső légúti hurutos megbetegedések, a bőrelváltozást előidéző kiütések vagy gyulladások, melyek folyamatos kontrollt igényelnek. Ezért hozta létre a Doktor24 a Magyarországról már hónapok óta elérhető online orvosi konzultációs felületét, amelyet a kárpátaljai Gondoskodó Program felelős szervezetével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a teljes díj mindössze 3%-áért, vagyis jelképes 400 forintért tesznek elérhetővé a kárpátaljai magyarok részére – magyarázta Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője.
A pandémia megjelenése óta a segélyszervezet aktívan részt vesz az ukrajnai helyzet mérséklésében: a szervezet juttatta el a magyar kormány COVID-19 védőeszköz-támogatását helyi kórházaknak, kardiológiai intézeteknek, családorvosoknak, valamint egy mentőszolgálatnak és egy idősek otthonának is. A TeleMed Gondoskodó Program keretében megvalósuló, kárpátaljai magyarok számára elérhető videókonzultációs lehetőség azonban páratlan és hiánypótló, mely egyúttal része egy komplex, hosszú távú együttműködésnek is a két ország között.
– Hány szakterületen elérhető a videókonzultációs lehetőség az itt élőknek? – érdeklődtünk Gerevich Jánostól.

– A TeleMed Orvosi Konzultáció keretében összesen 14 szakterület orvosait kérdezhetik a betegek 15-30 perces virtuális egyeztetésen. A videókonzultációs tanácsadásokon a Doktor24 belgyógyászatának, bőrgyógyászatának, fül-orr-gégészetének, szemészetének, tüdőgyógyászati, kardiológia, neurológiai, nőgyógyászati, onkológiai stb. szakrendelésének orvosai, illetve általános gyermekorvosok állnak rendelkezésre.

Azok a kárpátaljaiak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást, a programban részt vevő szervezetektől kérhetnek kedvezményre jogosító utalványt, amelynek kódjával aktiválhatják a csökkentett díjat. A konzultációhoz először a kiválasztott orvosnál egy időpont foglalására van szükség a távkonzultációs oldalon. Ezután az erre rendelkezésre álló konzultációs oldalon van lehetőség a fizetésre, melyet bankkártyával és utalással tudnak teljesíteni a betegek. Az összeg beérkezését és az online konzultációhoz szükséges GDPR szabályoknak megfelelő nyilatkozat megtételét követően az előjegyzett időpontot e-mailben erősíti meg a Doktor24, és a lefoglalt időpontban az e-mailen megküldött linkkel lehet a konzultációhoz csatlakozni.
A beregszászi Gábor István szívgyengeséggel és alacsony vérnyomással küzd, ezért ő kardiológiai szaktanácsadást igényelt a Doktor24-től.
A Doktor24 és az Ökumenikus Segélyszervezet azoknak is szeretne segíteni, akiknek kimondottan a COVID-19 kapcsán van kérdése. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben a TeleMed Gondoskodó Program keretében működő COVID-19 telefonszolgálatot hívhatják Kárpátaljáról (+380 98 54 38 374, illetve +380 66 789 82 63), amely ukrajnai alapdíjas összegért tárcsázható magyar idő szerint 13:00-tól 17:00 óráig. A kínált kedvezményes szolgáltatásról részletesen itt olvashatnak: https://doktor24.hu/telemed/

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó