Nem találja tavalyi önmagát a Minaji FC

A kupakiesés után a bajnokságban is rosszul kezdte a koronavírus-járvány miatt megcsúszott tavaszi idényt a Minaji FC.

Az élvonalbeli tagságra hajtó kék-fehérek az újraindított másodosztályú futball pontvadászat első játéknapján meglepetésre 1–0-ás vereséget szenvedtek az alsóházhoz tartozó Kreminy Kremencsuk otthonában.

A folytatásban igazi derbi következett Vaszil Kobin együttese számára. A hétfőn késő délután lejátszott bajnokin a szintén feljutásra aspiráló Ingulec Petrovo volt a minajiak ellenfele. Nézőket most sem engedtek be az Ung-vidéki település arénájába, ám néhány tucatnyian a kerítés mellett azért követték kedvenceik játékát. A meccs késéssel kezdődött, mert nem sokkal a kezdés előtt hatalmas vihar csapott le Ungváron és környékén, a pályán sokáig tócsákban állt a víz. Aztán a találkozó végén ismét jött egy kiadós égi áldás. Bár az időjárás alaposan rányomta bélyegét a mérkőzés képére, de azért a körülményekhez képest egész jó kis futballt láthattunk.

Kobin csapatában a bajnokság szünetében érkezett új szerzemények közül négyen is (Nikitjuk, Tkacsuk, Knis, Orincsak) kezdőként léptek pályára, míg a kárpátaljaiak közül csupán hárman voltak (Popovics, Pinyasko, Nurijev) az alapcsapatban, aztán később jött még Spak, valamint az utolsó negyedórára beállt a két öreg róka, Kopolovec és Mikuljak is. Erre azért volt szükség, mert hiába vezetett a szünetben a Minaji FC, a második félidő elején ráadásul megfogyatkoztak a vendégek, ám a 73. percben Olekszandr Misurenko kiegyenlített, beállítva ezzel az 1–1-es végeredményt.

A pontvesztés nagyon fájó volt, mert miután Anatolij Nurijev a 39. minutumban megszerezte a vezetést, a házigazdák többször is eldönthették volna a három pont sorsát, de az Ingulec portása, Bohdan Suszt többször is bravúrral védett, amikor pedig már ő is tehetetlennek bizonyult, a felső léc mentett. A minajiak összesen 12-szer lőttek kapura, hétszer célt is találtak, a vendégek háromszor próbálkoztak, egyetlen kaput találó lövésük pedig pontot ért számukra. Ami érdekesség: a két csapat a szezonban már harmadszor végzett egymással 1–1-re, igaz, a kupacsatában a végén a minajiak örülhettek.

Az első két tavaszi forduló után kijelenthető: rosszul startoltak a mieink, négy pontból csupán egyet tehettek zsebre, s simán kiejtette őket a kupából a Dinamo is. Három találkozón csupán egy gólra tellett, nagyon érződik Hegedűs Róbert hiánya. A gólerős támadó Harkivba igazolt, abba a Metalisztba, ahol egykoron pallérozódott, s most 41 ponttal felugrottak az első helyre. Az első liga erősségéről mindent elmond, hogy a listavezető Metaliszt és a nyolcadik Avangard Kramatorszk között csupán négy egységnyi a különbség, a Minaji FC 38 ponttal a hatodik.

Forrás:
KISZó/Dunda György
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó