Arcpajzsok a Prefixboxtól │KISZó-háttér

Simon István Budapesten sem feledkezett meg a szülőföldjéről.

A Kárpátaljai Református Egyház (KRE) is minden tőle telhetőt megtesz a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében. Elsősorban úgy, hogy minden előírást betart, de hozzájárul a személyes védekezéshez szükséges eszközök biztosításához is. A napokban Budapestről érkezett a segítség, melyben nagy szerepet játszott Sápi Zsolt badalói református lelkész. Ő adta át a nagyértékű adományt Zán Fábián Sándornak, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének.

– Szeretnénk köszönetet mondani a kárpátaljai származású Simon Istvánnak, a budapesti székhelyű Prefixbox Kft. alapítójának, aki közel 400 ezer forint értékben 500 darab arcpajzsot (simple face shield) ajánlott fel egyházunknak.

Ezek az egész arcot eltakarják, ezért biztonságosak, emellett praktikusak és könnyen tisztíthatóak – mondta Zán Fábián Sándor.

– Kik kapnak e védőfelszerelésekből?

– Az egészségügyi intézmények, az élelmiszer-kereskedelemi dolgozók, illetve a református egyházközösségek. Nagyon remélem, hogy ez biztonságot és védelmet biztosít a nap mint nap tömegekkel dolgozó embereknek. Az elmúlt napok adatai arra engednek következtetni, hogy a járványnak most volt a tetőzése az országban, abban reménykedünk, hogy lassan kifelé megyünk ebből a szomorú helyzetből. az emberek mindennapjait súlyosbítja a Kárpátok mindkét oldalán bekövetkezett természeti csapás, az árvíz. Egyelőre vidékünkön nincs nagy baj, igaz a Rahói járásban már komoly károkat okozott a Tisza áradása – fogalmazott a KRE püspöke.

Sápi Zsolt az adományozó Simon Istvánnal gyermekkori barátok, mindketten szőlősgyulai születésűek, az általános iskolában egy padban ültek.

– Barátként a cég alapításánál is jelen voltam, ezért István engem bízott meg, hogy vegyem fel a kapcsolatot a püspök úrral, amit örömmel tettem – jegyezte meg a badalói lelkész. Az arcpajzsok átadására a Kárpátaljai Református Egyház püspöki hivatalában került sor.

Hegedűs Csilla

Mi a Simple Face Shield?

A Simple Face Shield Magyarországon gyártott egyszerű és olcsó, ám hatékony arcpajzs. Segít a cseppfertőzés elleni védekezésben, védi a szemet, az arcot. A pajzs 0.5 mm-es PET és A-PET lemezből kerül kivágásra (100% transzparens, PVC free, újrahasznosítható). Egy darabból áll, összeállítása fél percet vesz igénybe. Az arcpajzs viselése szájmaszkkal együtt javasolt a hatékonyabb védelem érdekében!

Simon Istvan, a Prefixbox alapítója az elmúlt hónapokban – régi és új barátokkal – szorgalmasan dolgozott a szabadidejében azon, hogy a Simple Face Shield pro bono kezdeményezés valósággá váljon, ami nem volt hiábavaló: több ezer arcpajzs került legyártásra, ezekből jutott most Kárpátaljára is…

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó