Srí-Lankáról jött az embercsempész

Kárpátalján folytatják a nyomozást annak a külföldi állampolgárnak az ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy vidékünkön át csempészett migránsokat külföldre.

Az 54 éves Srí-lankai állampolgár vidékünkön át zajló embercsempészetet működtetett. Kiépített útvonalon juttatta el az illegális migránsokat Kijevbe, majd onnan Kárpátaljára. Végül innen valamelyik szomszédos EU-s tagországba is az ő segítségével mentek át az idegenek. A férfit azt követően vették őrizetbe az ukrán fővárosban, hogy Ungvár közelében lefülelték az egyik csoportját. A menekültek csapatát az ukrán–szlovák államhatár térségében tartóztatták fel, amikor épp tiltott határátlépésre készültek.

Mint az ügyben nyomozók kiderítették, a kijevi lakással rendelkező külföldi embercsempész alaposan megszervezett úton juttatta el vidékünkre a migránsokat. Kijevből személygépkocsikkal fuvarozták őket Kárpátaljára oly módon, hogy útközben többször járművet cseréltek. Az embercsempész bandavezérre hét évig terjedő szabadságvesztés vár. A bandájához tartozó bűntársakat még keresik.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó