Rendszeresen hidratáljuk, védjük bőrünket │KISZó-interjú

Lehet, hogy már elcsépelt, de igaz: nehéz hónapokon vagyunk túl, gyakorlatilag az egész világon megállt az élet, így vidékünkön is. Mindeközben mindenki bizakodott, főleg a hölgyek reménykedtek abban, hogy mihamarabb megnyitnak a szépségszalonok, és végre a szakember keze alatt szépülhetnek.

– Nincs kizárva, hogy a karantén hónapjai alatt sok vendég kevésbé adott magára. Pedig ilyenkor, nyár elején még inkább oda kell figyelnünk a bőrünkre, annak ápolására. Mit tegyünk, hogy idén nyáron is szépek legyünk – kérdeztük Bodnár Melindát, a beregszászi Kleopátra Szépségszalon kozmetikusát.

– Első és legfontosabb a hidratálás. És ezt nemcsak megfelelő krémek segítségével lehet elérni, de sok folyadék fogyasztásával is. Ajánlatos bőrradírokat, arctisztítókat és fényvédő krémeket használni.

Ez utóbbi a legfontosabb, minimum 25-30-as faktorú fényvédőt használjunk, amely az UV sugarak ellen véd.

De ha napozunk, ne csak az arcunkat, az egész testünket kenjük be a krémmel, vagy fényvédőt tartalmazó naptejjel, napolajjal.

– Mostanában gyakran találkozunk szűrt napfénnyel. Az is árt?

– Mindenféleképpen és az egyik olyan tényező, amitől a bőr a leghamarabb öregszik. Tehát ha nem kezdjük védeni a bőrünket, sokkal hamarabb észlelhető az öregedése. Egy-egy erős leégés után a bőrnek regenerálódnia kell,

az arcunk pedig az a része a testünknek, amely gyakorlatilag mindennek ki van téve: a napsütésnek, a szélnek, a fagynak, a párának, a hidegnek, a melegnek. Ezért fokozottan óvjuk és védjük.

– És a bőrtípusokról még nem is beszéltünk…

– Vannak olyan bőrtípusok, amelyek egyébként is hajlamosak arra, hogy pigmentfoltosak vagy májfoltosak legyenek, ezért erre télen is használni kell fényvédő krémeket, mert ezek számos hasznos, tápláló hatóanyagot is tartalmaznak.

– Említette a gyorsan öregedő arcbőrt. Mikortól kell elkezdeni az ápolását, hogy lassítsuk az öregedés külső jegyeit?

– Huszonöt éves korig a legerősebb a bőr, addig a legjobb a kollagénhálózata, a feszessége. Ezután kezd csökkenni benne a kollagéntermelődés. Egy ideig ez még nem látszik, de harmincon túl egyre inkább észrevehető, főleg ha mosolygunk, kezdenek megjelenni a gödröcskék, a szemkörüli szarkalábak, és idővel ez egyre mélyebb, és erőteljesebb lesz.

– A ruhadivat is évről évre megújul, változik. Gondolom, a szépségiparban is vannak újítások, hatékonyabb szerek…

– Mostanában inkább az arctisztításra van igény, mert a zsíros bőr a nyár folyamán még zsírosabb lesz, de a napfény hatására a száraz bőr is zsírosodik, hiszen a melegben a faggyúmirigyek intenzívebben működnek, ami következtében megjelennek a mitesszerek és pattanások. Ezért fontos a tisztítás, majd a hidratálás. Csak a tisztítás után jöhetnek szóba a különböző kezelések, és a kérdésre válaszolva, igen, a kozmetikában is vannak újítások. Az egyik leghatásosabb a mezoterápiás ampullás kezelés, ezzel hatóanyagokat viszünk be vitaminok, hialuronsav formájában, így hidratáljuk a bőrt. De otthon is tehetünk az ápoltságért, szép bőrért, napközben ajánlatos kifejezetten arcbőrre készült vizes szalvétával áttörölni az arcunkat, illetve nagyon jó permetek vannak, melyekkel szintén felfrissíthetjük a bőrünket.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó