Kimerték a vizet a kátyúkból az ukrán elnök látogatására (videó)

Gyors útjavítási munkálatokba kezdtek a nyugat-ukrajnai Voliny megyében Volodimir Zelenszkij államfő érkezése miatt. Luckban a katonaságot is kivezényelték egy 20 éve javítatlan útszakasz rendbehozatalára.

Az egyenruhások feladata az volt, hogy a napokban lehullott esővizet kimerjék a kátyúkból, hogy betömhessék azokat a közútkezelő szakemberei. Az ideiglenesen itt állomásozó 204. számú Szevasztopoli taktikai légi szállítású dandár katonái a feladat hatékony elvégzéséhez meglehetősen puritán eszközöket kaptak a parancsnokaiktól. Mindössze néhány levágott tetejű PET-palack és az út menti cserjésből tépett, saját kezűleg vesszőkből  készített seprűvel “vízmentesítették” a kátyúkat. Ez egyébként “óriási technológiai fejlődés” a közútkezelő részéről, ugyanis korábban nem vacakoltak ezzel, a vízzel teli kátyúkba öntötték az aszfaltot.

A hivatalos parancs szerint az alakulatot útjavításhoz vezényelték ki, miután a szakszerű előkészítés után az útburkolati hibákat a közútkezelő szakemberei kátrányos kőzúzalékkal foldozták be.

A bizarr jelenetet egy arra járó vette fel mobiltelefonjával:

Korábban Ungváron is mindent megtettek, hogy méltó módon fogadják az ukrán elnököt.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó