Az Ukrajna történelméből ZNO-t írt kárpátaljai magyar diákok figyelmébe!

A magyar diákok “kárpótlásban” részesülnek a tesztközpont figyelmetlensége miatt. 

Július 9-én Ukrajna-szerte lezajlottak az emelt szintű érettségi vizsgák (ZNO) Ukrajna történelméből. A vizsgákon 178 714 diák vett részt, a korábban regisztrált érdeklődők 67,7 százaléka. 

– Az Ukrajna történelméből magyar nyelvű feladatlapot igénylő diákokra meglepetés is várt – néhány feladat román (!) nyelven került be a kérdések közé – mondta el lapunknak dr. Zubánics László, az UMDSZ elnöke. –   A problémát a tegnapi nap során több szülő is jelezte felénk, ezért az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség az üggyel kapcsolatban tájékoztatást kért az Ukrajnai Tudásértékelő Központtól. Mint Valerij Bojko, a központ megbízott igazgatója tájékoztatott, a problémáról a vizsgaközpontok révén azonnal tájékoztatás kaptak, s a Központ saját hatáskörben megfelelő döntést is hozott: „Egyrészt elnézést kérnek a kellemetlenségért, illetve

minden nem magyar nyelven feltett kérdést megoldottnak tekintenek – 1-1 tesztpontot adva azokra.”

A Központ a maga részéről a tájékoztatást minden érintett diák elektronikus postafiókjába megküldte. A fentiekből kiindulva kérünk minden érintett kárpátaljai magyar diákot, hogy lépjen be a postafiókjába, s ellenőrizze le, hogy megkapta-e a tájékoztatást!

Amennyiben valaki nem kapott ilyen tájékoztatót (és tett emelt szintű vizsgát Ukrajna történelméből), kérjük jelentkezzen a [email protected] postacímen.

Forrás:
KISZó/Fotó: UNIAN

Post Author: KISZó