Teljes mértékben augusztustól indulhat újra a vonatközlekedés Ukrajnában

Jelenleg csak a vonatok harmada közlekedik, a nemzetközi személyszállítás továbbra is szünetel.

Ha a járványhelyzet engedi, augusztus elejétől teljes mértékben újraindul a vasúti személyszállítás Ukrajnában – közölte Ivan Jurik pénteken nyugat-ukrajnai munkalátogatása során. Az Ukrzaliznicja (Ukrán Vasutak) megbízott vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy június közepén Covid–19-es koronavírusos betegek számának növekedése miatt július 31-ig meghosszabbították Ukrajnában az adaptív karantént. Jurik kiemelte, hogy eddig a távolsági és helyközi járatok harmadát állították vissza.

A megbízott vezérigazgató szavai szerint Lemberg állomásról 17 távolsági és helyközi járat közlekedik. Hozzátette, kettőre korlátozták a kupéban és a hálókocsiban elhelyezhető utasok számát. Jelenleg 90 százalékos telítettséggel közlekednek a vonatok, amennyiben tovább nő az utasszám kénytelenek lesznek újabb járatokat indítani.

A vonatokon kötelező a maszk viselése, utazóknak a pályaudvarok bejáratánál és felszállásnál testhőmérsékletet mérnek. Az utasoknak azt javasolják, hogy minimalizálják a mozgást a kocsikban, ideiglenesen italt és élelmet sem szolgálnak fel.

Ivan Jurik a nemzetközi járatok újraindításáról nem ejtett szót. Olvasóink megkeresése nyomán hírportálunk még korábban levélben fordult az ukrán állami vasúttársasághoz, az Ukrzaliznicjához és a MÁV-hoz, amelyben a két ország közti nemzetközi vonatforgalom visszaállításának részleteiről kértünk tájékoztatást.

A vasúttársaságok válaszát itt olvashatja el:

Megkérdeztük a MÁV-ot: mikor indul újra a vonatközlekedés Ukrajna és Magyarország között?

Halló, itt a KISZó: Nemzetközi vonatközlekedés – leghamarabb augusztusban?

Post Author: KISZó