Éledezik a munkaerőpiac

Régiónként változó béreket kínálnak a munkáltatók.

A koronavírus-járvány okozta korlátozások következtében rengetegen találták magukat nehéz helyzetben. Egyesek részlegesen, míg mások teljesen munka nélkül maradtak.

Az elmúlt időszakban ez változott. A karanténkorlátozások enyhítése kihatott az ukrajnai munkaerőpiacra is. A Jooble kutatása szerint júniusban az előző hónaphoz viszonyítva 23 százalékkal növekedett a meghirdetett álláshelyek száma. Ugyanebben az időszakban több lett a távmunkára vonatkozó ajánlat is.

Leggyakrabban a nagy- és kiskereskedelem, a személyzeti menedzsment és a logisztika területére keresnek alkalmazottakat.

A tanulmány szerint az értékesítési tanácsadók régiótól függően havi 4-17 ezer hrivnya között, az értékesítési vezetők 5 ezertől 30 ezerig, a pénztárosok pedig 7-10 ezer hrivnya között kereshetnek.
A termeléssel foglalkozó cégek csomagolókra, varrónőkre és segédmunkásokra várnak. A bérezés a csomagolóknál 10-18 ezer, a varrónőknél 5-25 ezer, míg a segédmunkásoknál 6-15 ezer hrivnya között mozog.

A munkaerő-toborzóknak 10 és 30 ezer, a személyzeti vezetőknek 7 és 17 ezer, a projektvezetőknek pedig 12-25 ezer hrivnyás havi illetményt kínálnak.

Az információs technológia területén a legnépszerűbb a Junior Flutter fejlesztői pozíció. Az álláshelyet betöltők 21-40 ezer hrivnya közötti havi bérrel számolhatnak. A Junior JavaScript fejlesztők 21 és 35 ezer hrivnyát, a Senior React.js fejlesztők pedig akár 80-133 ezer hrivnyát is elkönyvelhetnek havonta.

A szállítmányozással foglalkozó vállalatok járművezetőket (5-35 ezer hrivnya/hó),

rakodómunkásokat (5,5-14 ezer hrivnya/hó) és logisztikai vezetőket (7-30 ezer hrivnya/hó) keresnek.

A felmérés szerint a legkevesebb munkahely a média, a biztonság és a védelem, a jog, illetve a formatervezés területén található.

Az állástalanok leginkább sofőr, eladó, biztonsági őr, reklámszakember és szakács pozíciókat keresnek.

Csuha Ivett

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó