Koronavírus-körkép: Magyarország után Csehországból is szabadon lehet jönni

Az elmúlt hét második felében mért magas, nyolcszáz fertőzöttnél is nagyobb növekmény után vasárnapra kevesebb, 731 új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, így az igazolt fertőzöttek száma 58 ezer 842-re emelkedett – közölte az egészségügyi minisztérium.

Előző nap 8 új esettel, 1485-re nőtt a halálos áldozatok száma. Eddig 30 ezer 879-en gyógyultak meg. Az aktív betegek száma 26 ezer 478-ra nőtt.

A legtöbb új beteget változatlanul az ország két legfertőzöttebb régiójából jelentették, Lemberg megyéből 109-et, a fővárosból, Kijevből pedig 87-et. A statisztikában a napi új fertőzöttek számát tekintve rendre rosszul szerepel Kárpátalja is.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján közölte, hogy a kormány az egyes országok úgynevezett “zöld zónába” történő besorolásán módosított, megemelve a küszöböt százezer lakosra számítva 40-ről 55 aktív koronavírusos betegig. Így a “zöld zónába” tartozik jelenleg Magyarország, valamint Törökország, Egyiptom, Albánia, Bulgária, Csehország, Szerbia, Horvátország, Lengyelország, Görögország és Lettország, ami azt jelenti, hogy az innen visszatérő ukrán állampolgároknak nem kell kéthetes önelszigetelést vállalniuk, az adott országok állampolgárai pedig egy Covid-19 biztosítással korlátozások nélkül beléphetnek Ukrajnába.

Forrás:
MTI/KISZó

Post Author: KISZó