Pozitív lett a koronavírus-tesztje, holott a mintái el sem jutottak a laborba

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebookon egy ungvári hölgy, mely szerint még múlt hét csütörtökön a nagybocskói határőrök koronavírus-fertőzés megerősítéshez használt felcímkézett mintavételi spatulákat és kitöltött laboratóriumi vizsgálatkérő lapokat találtak laktanyájuk közelében egy tisztáson. Ha lehet hinni Iryna Yurashchuk bejegyzésének, amelyeket fotókkal is alátámasztott, akkor a rahói járási településen egyszerűen csak kidobták a feltételezett betegektől levett mintákat.

Az esetről a határőrök értesítették a rendőrséget, a kiérkező Rahói Járási Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre hívták a nagybocskói családorvosi rendelő orvosát, akinek a neve szerepelt a vizsgálatkérő lapokon. A spatulákat és az orvosi dokumentumokat bűnjelként lefoglalták.

A nő állítása szerint július 14-én több helyi lakostól is mintát vettek a laboratóriumi teszt elvégzéséhez, amelyeket ahelyett, hogy az ungvári laboratóriumba küldtek volna, egyszerűen csak a szemétre dobták. Iryna Yurashchuk állítása szerint a megtalált tesztek között volt az apósa (Jurascsuk Vaszil) kenetmintája is.

Az eset nagy port kavart a településen, a csavar a történetben, hogy a történet után a nagybocskói családorvos telefonon felhívta apósát és közölte vele, hogy a tőle vett minta „pozitív” lett. A nő értetlenül áll a történtek előtt, és bízik abban, hogy előkerítik a felelősöket.

Друзі, дуже багато повідомлень від вас із запитаннями щодо мого останнього посту про знайдені тести та мого свекра….

Közzétette: Iryna Yurashchuk – 2020. július 19., vasárnap

Forrás:

Post Author: KISZó