Magyarország ismét segített: 124 millió forintos segélyszállítmány érkezett

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közel 124 millió forint értékben újabb fertőtlenítő szereket, maszkokat, arcvédő pajzsokat tartalmazó segélyszállítmányt adományozott a kárpátaljai egészségügyi intézmények számára. A Covid-19 elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközöket Beregszászban adták át.

Az átadáson többek mellett részt vett Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója és Olekszij Petrov, Kárpátalja kormányzója. Lehel László a Kárpáti Igaz Szó helyszíni tudósítójának nyilatkozott:

– Sajnos még mindig jelen van a koronavírus, egyes országokban ismét jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma, tehát szükség van minden olyan segítségre, amely a védekezést erősíti. Az eszközök, amiket hoztunk, fogyó eszközök: orvosi maszkok, védőpajzsok, fertőtlenítő szerek. Ezekből nagy mennyiségre van szükség, hogy meg lehessen gátolni a koronavírus terjedését – fejtette ki a segélyszervezet vezetője.

Hozzátette, amióta megszületett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és Kárpátalja kormányzója közötti együttműködési megállapodás, felgyorsultak az események. – Szinte pillanatok alatt át tudjuk hozni a határon a több kamionnyi szállítmányt, látni azt, hogy az ukrán fél is segítőkész, így lehet konstruktívan együtt dolgozni. Mindemellett igyekszünk a tapasztalatinkat is átadni, nemrégiben szakmai látogatást tett egy itteni orvos csoport Magyarországon, a legjobb szakemberekkel találkozhattak, a legjobb kezelési módokat tekinthették meg, és folytathattak tapasztalatcserét. Bízunk benne, hogy lesz elegendő támogatás ahhoz, hogy a munkát folytassuk.

Olekszij Petrov megköszönte az újabb adományt, kihangsúlyozta, az együttműködésük valóban sikeres. Elmondta, a szállítmányból Kárpátalja valamennyi egészségügyi intézménye részesül, ami nagy segítség az ott dolgozóknak.

Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője részletesen felsorolta, miből hány darab érkezett, majd kezdetét vette a segélyszállítmány szétosztása.

Forrás:
KISZó/Hegedűs Csilla

Post Author: KISZó