Kárpátalján még kérdéses az iskolanyitás

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma úgy határozott, hogy azokban a régiókban, amelyek az új adaptív karantén szerint nem tartoznak a vörös zónába, az oktatás gond nélkül megkezdődhet szeptember 1-jén.

Ezt Ljubomera Mandzij miniszterhelyettes jelentette be az Ukrajina 24 élő adásában, áll a pmg.ua hírében.

„Amennyiben az önök régiója a zöld, sárga vagy narancssárga jelzésű, biztosak lehetnek benne, hogy a gyerekek szeptember 1-jén beülnek az iskolapadokba.

Csak a vörös zóna számít tiltólistásnak, ahol az oktatási intézmények látogatása továbbra sem megengedett” – magyarázta Mandzij.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Miniszteri Kabinet augusztus 31.-ig meghosszabbította az adaptív karantént. A régiókban, járásokban az aktuális járványügyi helyzettől függően zöld, sárga, narancs vagy vörös jelzést fognak alkalmazni az epidemiológiai veszély fokozatának meghatározására, közölte Makszim Sztepanov.

A héten egymást követően harmadik napja regisztráltak ismét nyolcszáznál is több új koronavírus-fertőzöttet Ukrajnában, az eddig azonosítottak száma már megközelítette a 62 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által csütörtökön közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített. 

    A járvány kitörése óta igazolt fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 972-vel, 62 823-ra nőtt az országban, a halálos áldozatoké pedig 20-szal, 1571-re. Eddig 34 886-an gyógyultak meg, közülük 886-an az elmúlt napban.

    A legtöbb új beteget, 118-at, előző nap a fővárosból, Kijevből jelentették. A második legtöbbet, 126-ot Lemberg megyéből.

Kárpátalján 65 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, 2-en meghaltak. A járvány kitörése óta 4706 koronavírusos beteget tartanak nyilván Kárpátalján. 

A minisztérium által közzétett táblázat azt magyarázza, milyen enyhítésekre számíthatnak a színek szerint kategorizált régiók:

Сьогодні, 22 липня, урядом було прийнято рішення щодо продовження адаптивного карантину до 31 серпня задля уникнення…

Közzétette: Міністерство охорони здоров'я України – 2020. július 22., szerda

 

Forrás:
KISZó/Fotó: tvoemisto.tv

Post Author: KISZó